12 december 2019, door Maartje

Valsana Apartment & Hotel, Zwitserland

12 december 2019, door Maartje

Valsana Apartment & Hotel, Zwitserland

We blijven nog even in Zwitserland: we zijn immers dol op alles wat met kaas, chocolade en witte bergtoppen te maken heeft. Ben je al eens in Arosa geweest, dan weet je het hier vooral om het skieen draait, en niet zozeer om de randzaken. Lekker wel hoor. Een publiekstrekker hier is het Tschuggen Grand Hotel, met zijn eigen skilift en fantastische glazen spa. Een unieke plek, helaas eigenlijk: de Alpen bedelen al jaren om minder bedompte, meer betaalbare hotels. And that is where het nieuwe Valsana Apartment & Hotel comes in, van dezelfde eigenaren als het Tschuggen. 

Valsana Apartment & Hotel, Zwitserland

Valsana Apartment & Hotel, Zwitserland

Hier geen witte tafelkleden of kamers waar Heidi zich thuis zou voelen maar 40 kamers waar rendiermotieven ingeruild werden voor Azteekse-patroondekens, geweien voor botanische prints en schapenvachten voor industriële stoelen. Restaurant Twist serveert een gezond menu met veel vega-gerechten en een veganistische, glutenvrije kokos-chocolademousse toe. Ook leuk zijn de hangmatten op de balkons. 

Moet je ook nog even weten dat het hotel het eerste ecologische hotel is met o.a. een ijsbatterij (wat betekent dat er geen olie of gas wordt gebruikt) en de matrassen zijn gemaakt van kokosvezels. De dichtstbijzijnde kabelbaan ligt op slechts een paar minuten afstand en dankzij de koppeling van de skigebieden Arosa Lenzerheide is er 140 mijl aan pistes. Er zijn ook wandelen en op het meer kun je  ijsgolfen. Terug in het hotel volg je yogalessen, haak je aan bij de wekelijkse filmavonden en er is een kleine spa met behandelkamers vernoemd naar Zwitserse skikampioenen.

valsana.ch