Nederland, Den Bosch29 april 2017, door Maartje

Restaurant van Aken Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 29 april 2017, door Maartje

Restaurant van Aken Den Bosch

Aan de rand van de binnenstad van Den Bosch staat een roze fabriek, het WerkWarenHuis. Dat WerkWarenHuis is het thuis van Social Label, een club die ervoor zorgt dat mensen met een sociale achterstand kunnen samenwerken met professionals zoals gevestigde ontwerpers en creatieve producenten om... nou ja, om mooie dingen te maken vooral.

 

Restaurant van Aken

Restaurant van Aken

Binnen de roze muren van de Social Label-conceptstore waar die met veel liefde vervaardigde producten aan de man gebracht worden, huist ook Restaurant Van Aken. In het restaurant geldt hetzelfde principe als in de rest van het pand: er zijn werkervaringsplekken én er zijn vaklui aan de slag. En uiteraard kun je er heerlijk pretentieloos tafelen, het hele jaar door, met als extra’s buitendiners in de zomer en winterbarbecues als de temperatuur daalt. Er is ook hier veel ruimte voor gezonde, originele maaltijden. Een ‘eigenwijze, wereldse keuken’ noemen ze het zelf, met een menukaart die iedere week wisselt. Maar als mensen een tosti willen, dan krijgen ze die, een Libanese variant.

Het restaurant is dankzij de light pink geverfde muren een roze oase die niks met de rest van de stad te maken heeft. In combinatie met een funky lemon tree, ouderwetse tafeltjes en stoeltjes en klimrekken aan de muren, is het een lust voor het oog waar designer Edwin Vollebergh voor tekende. In het weekend in Den Bosch? Na het diner gaat op zaterdag en zondag de volumeknop voluit en mogen de voetjes van de vloer. Je vindt het WerkWarenHuis aan de Tramkade op drie keer struikelen vanaf het Centraal Station en de aloude Bossche favoriet, de Verkadefabriek.