12 januari 2019, door Maartje

Vegan burgers, mylkshakes en meer in De Pijp: Deer Mama

12 januari 2019, door Maartje

Vegan burgers, mylkshakes en meer in De Pijp: Deer Mama

Deer Mama is het zusje van Dophert, een van de eerste veganistische eettentjes van Amsterdam. Waar Dophert alleen open is voor vegan lunch lekkers, is Deer Mama je nieuwe ham- without ham -burger en mylk- zonder milk-shake joint. Voor lunch en diner. En hoe. De lekkerste, plantaardige burgers, shakes en meer.

Deer Mama

Deer Mama

In een knus aangekleed tentje op de Amsterdamse Ceintuurbaan is het vegan feestje van Deer Mama. Qua sfeer een combi tussen vintage American diner en nieuwerwets design. En dat knusse sfeertje maakt Deer Mama een drempelvrij restaurantje waar je lekker binnen wandelt met je bestie of je lover die een lesje vleesvrij nodig heeft.

Deer Mama serveert vanaf 11.00 uur brunch lekkers als een stack of pancakes, salade bowls en uiteraard de burgers. Voor diner heel veel lekkere gerechtjes om te delen. Neem zeker de Pani Puri als je iets onverwachts wilt proeven. En verder is er natuurlijk keuze uit verschillende plantaardige burgers. Plus friet.

Anders dan de meeste vegan zaakjes heeft Deer Mama ook een verrassende drankenkaart. Met alcoholvrije én boozy mylkshakes. Mylk want zonder melk van dieren. Wat denk je van een Dirty Banana met donkere rum en gezouten caramel? Of een ginger beer & vanilla soft selve float? Daar word je toch instantly misselijk – op een lekkere manier – van. Verder maken goede thee, juices, wijnen en – als je echt los wilt – enkele cocktails je veganistische brunch of etentje wel af.