Nederland, Amsterdam3 april 2019, door Maartje

Vegan deli in Amsterdam West: Vegabond De Clercqstraat

Nederland, Amsterdam, 3 april 2019, door Maartje

Vegan deli in Amsterdam West: Vegabond De Clercqstraat

Een part II moest dus wel gebeuren. Op het kruispunt De Clercqstraat en Bilderdijkstraat opende Vegabond onlangs een deli. De lekkerste veganistische mini supermarkt, koffietentje met vegan taartjes, croissants en “worstenbroodjes” en deli voor de allerlekkerste eat-in of take-away plant based gerechten. Een duidelijke omfietser.

Vegabond De Clercqstraat

Vegabond De Clercqstraat

Of je nu hardcore veganistisch bent of een flexi, even langs gaan bij Vegabond is altijd verwennerij. Eerlijk is eerlijk, het is een beetje aan de prijs in vergelijking met je dagelijkse rondje Appie. Maar daar heb je dan wel mega lekker, diervriendelijk eten voor terug. Vegabond verkoopt al het vegan lekkers. Van vleesvervangers tot chocolade. Van boter tot ijs. Leuk ook dat ze een geheel andere selectie hebben dan in het vega-schap van je supermarkt. Uit alle hoeken van de wereld selecteren ze de meest yummy etenswaren. Waardoor je gegarandeerd met iets thuis komt wat je niet kon weerstaan. Verwennerij dus.

Het nieuwe aan het concept in De Clercqstraat is dat ze naast de goodies en het lekkers voor bij de koffie ook een vitrine hebben met dagelijkse gerechten. Je kiest een los gerecht of een klein of groot bord met lekkers. Butternut boats a.k.a. een opgemaakte geroosterde flespompoen. Een gevulde baby gem salade. Diverse salades en hummus. En nu aan jou om een keuze te maken. Het lekkerste gerecht tot het laatst bewaren is een onmogelijke opgave. Voor een vlug etentje tussen je werk en afspraken door. Om een lekker bijgerecht te halen waar je zelf thuis rijst bij maakt. Of voor een koffie met plantaardige zoete verwennerij. Vegabond mag gerust je nieuwe favo stop worden.