Colombia, Medellín22 augustus 2022, door Mick + Dior

De lekkerste (vegan) restaurants van Medellín, Colombia

Colombia, Medellín, 22 augustus 2022, door Mick + Dior

De lekkerste (vegan) restaurants van Medellín, Colombia

We told you before, Medellín in Colombia is tegenwoordig hip, modern en welvarend te noemen. Vroeger was dat anders, maar tegenwoordig is het er erg levendig (en dan op de goede manier). In vergelijking met andere steden in Colombia is het in Medellin, met name in de wijk El Poblado, zelfs een stukkie makkelijker om goede vegan opties te vinden.

 

Leukste wijk in Medellin? By far El Poblado. Een levendig buurtje met gezellige winkels, restaurantjes en lekker buitenleven. De lekkerste (vegan) restaurants van Medellín in Colombia tippen we hier.

 

Nog meer Medellín? Michel en Renske tippen nog andere leuke plekjes in Medellín. Liever rondreizen? Ook daarvoor hebben we do's en don'ts.

Restaurante Justo

Restaurante Justo

Restaurante Justo kent allereerst een heerlijke inrichting. Het restaurant bevindt zich tussen de planten en op één van de groenste hoekjes van Medellin. Omringd door de mooiste tropische planten voel je je hier helemaal healthy. Het leuke aan Justo is dat ze naast hun eigen menu ook vegan gerechten van partner-restaurants (die vaak niet helemaal vegan zijn) aanbieden.

De vegan milkshakes en smoothies zijn fantastisch en maken het eet-feestje compleet!

Restaurant Kai

Restaurant Kai

Zei iemand date-night? Restaurant Kai schreeuwt voor een date-night, dankzij de knusse sfeer.  Het restaurant is volledig plant-based en lekker groen.

Verder vind je er een interessant aanbod met huisgemaakte kambucha, je weet wel, die gefermenteerde drankjes.

OOM VERZEKERINGEN

Living the dream net zoals Mick en Dior? Ze wonen in Dubai, maar zijn ook vaak over de grens van Dubai te vinden. Is ook aan te raden, maar wel met een goede voorbereiding. Dus ga je voor langere tijd naar de Verenigde Arabische Emiraten, bijvoorbeeld naar Dubai? Dan is het belangrijk dat je een aantal dingen weet:

Als je in Dubai gaat wonen, is het verplicht om een lokale ziektekostenverzekering te hebben. Eigenlijk zijn werkgevers verplicht om een verzekering voor hun medewerkers te regelen, maar soms moet je dit zelf doen. De dekking is dan weer bij elke verzekeraar anders en vaak beperkt. Lokale verzekeringen met een uitgebreide dekking zijn ook nog eens super duur.

Daarom de tip van flip voor de expats! Veel kiezen ervoor om een lokale verzekering met een minimale dekking af te sluiten en daarnaast een ziektekostenverzekering af te sluiten, zoals de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering of de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Dat is vaak goedkoper dan een lokale verzekering met een uitgebreide dekking. Meer lees je hier.

Helecho Vegan Sushi

Helecho Vegan Sushi

Sushi is always a good idea en bij Helecho gaan ze de extra-mile om fantastische rolls samen te stellen die stuk voor stuk kleine mondvermaakjes zijn. En vegan dus, zodat je vlees of vis in je rol niet eens mist.

Zitten doe je het beste in de mooie tuin en ook de lunch is aan te raden.

Taco Veg

Taco Veg

Ownee, Taco Veg. Heerlijk, maar een tikkeltje moeilijk restaurant. Dat komt omdat de tacos hier allemaal (even) lekker zijn. Help, keuzestress dus.

Wat we aanraden? Bestel ze allemaal inclusief alle sausjes en ga op culinaire reis. Ook de locatie is spot on: vanaf het terras kijk je uit over het uitgaanspubliek. Kun je daarna meteen door mét een goede bodem.

Veg Station

Veg Station

Heerlijk zo’n restaurant met een overzichtelijk menu. Niet teveel opties, maar een paar knallers. Dat is het geval bij de Veg Station.
De seitan a la barbacoa is to die for. En dan op naar het dessert, want de toetjes zijn zeker om over naar huis te schrijven.

Bonustip: ben je in Bogota? Probeer dan de fanstastische champignon/aubergine tacos (met of zonder kaas) van Renata Tacos. Er staat vaak een rij, maar dat is logisch voor een eurootje per stuk,