13 juni 2018, door Maartje

Vegan & veggie festivals 2018

13 juni 2018, door Maartje

Vegan & veggie festivals 2018

Nee nee nee, we zouden een vegan lifestyle nooit een hype noemen. Dat is stom want bewust leven ís geen trend-achtig iets, en zou dat ook niet moeten zijn. Nu moeten we wel eerlijk blijven: we houden hier heus wel van een goed (en dan bedoelen we dus ook goed in al zijn vormen) stuk vlees op zijn tijd - we zijn niet roomser dan de Paus. Plus: vegan/ vega leven staat meer dan ooit in the picture. En dat is prima: het mag best hip zijn om bewuster te eten en te leven, daar wordt niemand slechter van. Bovendien levert het ook nog eens een aantal vrolijke festivals op, zoals deze (allemaal in Amsterdam):

Veggie Festival Amsterdam - 15 t/m 17 juni

Veggie Festival Amsterdam - 15 t/m 17 juni

De eerste in het rijtje is het Veggie Festival op het altijd fijne NDSM terrein. Kleurrijke groentegerechten, stoere veggie burgers, mezzes en falafel, homemade lemonades, de nodige GT’s, speciaalbier en natuurlijk een goede vibe op eerder genoemde toffe locatie.

VEGAN FOOD FESTIVAL - 10 t/m 12 augutus

VEGAN FOOD FESTIVAL - 10 t/m 12 augutus

Eerst het VEGGIE festival dus, en dan het eerste Vegan Food Festival van Amsterdam op 10, 11 en 12 augustus in de  Westergasfabriek in Amsterdam. Plantaardig. All the way. Op een feestje. Leuk. En leerzaam ook nog eens. Tijdens het festival zijn er 30 stands aanwezig waaronder food stands als Vleesch noch Visch (fav!), Juicebrothers, Van Leeuwen ijs, Madame Cocos en Sharp Sharp, maar ook non-food stands om de duurzame en veganistische levensstijl vanuit meerdere aspecten te belichten. Er is muziek, er zijn workshops, je kunt sporten, documentaires bekijken en talks volgen. O, en Duke of Tokyo is van de partij voor het betere potje karaoke, en bij de Vondeldisco kan gedanst worden. Bovendien is er op zondag een speciaal progamma voor kinderen (snoepjes maken met Tante Toos Suikerloos bijvoorbeeld).