Nederland, Amsterdam3 september 2016, door Maartje

Vegetarisch dineren @ Goldfinch, Waldorf Astoria Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 3 september 2016, door Maartje

Vegetarisch dineren @ Goldfinch, Waldorf Astoria Amsterdam

Dingen waar we blij van worden? 1) Eten. 2) Eten en drinken. 3) Chefs die écht overheerlijk koken met enkel groenten (nee, nog niet de helft van Team Barts Boekje is vegetarisch maar dat wil niet zeggen dat we er niet van houden). 4) Op chique gaan. 5) de Aziatische keuken. 6) Hotels. 7) Chique Hotels. 8) Amsterdam.

Kijk, en als al die 8 punten dan op 1 avond te combineren zijn, dan zijn er graag van de partij. Leggen we uit: Het chique (en prachtige) Waldorf Astoria hotel in Amsterdam vliegt eind september een vijftal chefs in vanuit Shanghai om samen met chef Sidney Schutte (dezelfde als van 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam) drie avonden (vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober) een zevengangen vegetarisch menu te koken in de Golfinch Brasserie. Eén van de vijf chefs is de Chinese Jason Pan, executive chef van de WUJIE restaurants, bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië. Ha. Beide chefs hebben een voorliefde voor de 2.0 vega-keuken. Waldorf Astoria

Kost dat? 68 euro pp. Informatie en reserveringen, telefoon: 020 - 718 46 43; e-mail: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.