Nederland, Den Bosch10 juli 2019, door Nina van Hilst

Vegetarische of vegan Lunch Special bij sterrestaurant Sense in Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 10 juli 2019, door Nina van Hilst

Vegetarische of vegan Lunch Special bij sterrestaurant Sense in Den Bosch

Veel Michelin sterchefs koken zo veel mogelijk met pure, fairtrade, lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. En hoewel het 80/20 principe - met 80% plantaardig en 20% vlees, vis of zuivel - een steeds meer opkomend streven is, is een volledig vega of zelfs plant based menu nog niet heel gewoon in de top-keukens. Maar wel bij sterrestaurant Sense in Den Bosch: daar hebben ze op 27 juli de eerste vegetarische of vegan Lunch Special.

Sense ’s-Hertogenbosch

Sense ’s-Hertogenbosch

Niet vaak schrijven we over met Michelinster bekroonde restaurants. Die verkopen zichzelf wel. Daar hebben ze help from their friends – waaronder wij, of zo zien we onszelf graag – helemaal niet voor nodig. Maar als een sterchef iets nieuws op tafel tovert – helemaal als het planeet- en diervriendelijk is – dan doen wij er graag aan mee om dit nieuws nog iets verder te verspreiden.

Restaurant Sense in ‘s-Hertogenbosch – van patron-cuisinier Dennis Middeldorp – is onderdeel van Dutch Cuisine. Dit chef-collectief wil niet alleen de Nederlandse eetcultuur bevorderen maar legt ook nadruk op streekproducten, seizoensgerechten, gezond eten voor mens en planeet, natuurlijke ingrediënten, biologisch, fairtrade en met zorg voor de natuur en dieren. Groen hart proof dus. Vanuit dit groene hart heeft Sense voor 27 juli aanstaande een vegetarische of vegan 4-gangen lunchmenu samengesteld. Vijf of zes gangen kan ook. Voor nóg meer plant based lekkers in je buik. We vinden deze vooral leuk om een keer echt high end vega(n) te eten. Of je hardcore carnivoren vrienden – heb je die nog? – mee naartoe te nemen om te laten zien dat een bord vol planten minstens zo aangenaam kan smaken. Den Bosch, here we come.

Vegetarische of vegan Lunch Special
Sense ’s-Hertogenbosch
27 juli 2019 – meerdere data volgen
12.00-14.00 uur
€49,50 p.p. en €32,50 voor kinderen t/m 11 jaar