Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 03-07-2019
  • Eten & drinken, Nieuw, Utrecht

Vers van de (vegan)pers: restaurant Vanplanten in Utrecht

Vers van de (vegan)pers: restaurant Vanplanten in Utrecht

Echt nét open in het mooie Utrecht en nu al een mega-leukie: restaurant VanPlanten aan de Surinamestraat, net een beetje buiten de gebade paden van Utrecht-stad en juist daarom des te leuker (want alleen voor them in the know). Alles vegan en de complete tent is ingericht met kringloopparels. Logisch ook, want eigenaar Hans Messie runt vier kringloopwinkels in 030.

restaurant Vanplanten Utrecht

Het nieuwe veganistische restaurant van Hans, VanPlanten Utrecht, in de wijk Lombok, opende op 2 juli de deuren. Het is het eerste restaurant van Hans maar allerminst het eerste duurzame project van de beste man: naast het restaurant runt hij de kringloopwinkelketen Wawollie. De winst hier gaat naar dierenwelzijn, natuur en milieu. Het is ook niet het eerste vegan restaurant op deze plek: hiervoor zat er restaurant The Vegan Gorilla, het voormalige Van de Straat. Die sloot begin mei na elf maanden de deuren. Jammer, maar dikke kans dat VanPlanten het wel gaat redden hoor.

Alleen al vanwege de looks, die fijn zijn (het volledige interieur is afkomstig uit de kringloopwinkels), en de gerechten goed. Bovendien gaat ook hier de winst voor een groot deel naar goede doelen. VanPlanten

Meer Utrecht? Jajaja! Lees hier 22 TOPplekken om te lunchen in de midden-ste stad van Nederland: 22 x lunchen in Utrecht