Indonesie, Azië1 mei 2017, door Maartje

Villa Nio Bali (Canggu)

Indonesie, Azië, 1 mei 2017, door Maartje

Villa Nio Bali (Canggu)

O WAUW! Dat is de enige juiste reactie wanneer je voor het eerst (oke, ook de tweede, derde en vierde keer) bij Villa Nio op Bali binnenloopt. Eén van de mooiste, meest smaakvolle huizen die we ooit zagen. De villa staat op een half uurtje scooteren vanaf hipster-surf-paradise Canggu en wordt gerund door de Indische zusjes Anja en Wil Adolfs. De twee wonen in Nederland en runnen hun droom van een villa gedeeltelijk op afstand. Geen enkel probleem aangezien chef of the house Dandy (daarover zo nog wat meer) en buurman + hoofd huishouding Wayan de boel meer dan vlekkeloos bestieren.

 

 

Even terug? Anja en Wil? Zit zo: Anja produceert sieraden op Bali, zo begon de liefde voor het eiland. Daarnaast runde ze haar eigen interieurwinkels “Nio lifestyle” (o.a. was ze een Pols Potten punt) en vertaalde ze haar feilloze smaak in het vak van interior consultancy. Wil heeft een achtergrond in fashion consultancy en werkte 35 jaar lang op de Willem de Kooning Academie als head of fashion en interior. Tsja. Daar ga je. Smaak smaak smaak. De twee kochten het gros van de inrichting van hun huizen in Nederland op Bali, wat resulteerde in het idee om zelf een huis in te richten op het eiland. Ze gingen op zoek maar vonden geen bestaand huis, wel een stuk grond. En dus werd het een nieuwbouwvilla, geheel naar eigen inzicht gebouwd en ingericht (het inrichten gebeurde vooral door Anja, de schilderijen aan de muren zijn van de hand van Wil). Het eindresultaat is Villa Nio. Alle producten in Villa Nio zijn of door Anja en Wil zelf ontworpen en geproduceerd op Bali, of werden ingekocht op Bali. Het beste van het verhaal: alles in Villa Nio is te koop! Alleluja. En ja, Wil en Anja helpen je graag met hoe je een en ander thuis krijgt.

Villa Nio heeft een giga lounge slash zitkamer slash eetkamer en een open keuken. Er zijn 2 slaapkamers met bij iedere kamer een eigen badkamer wat de villa ideaal maakt voor 4 (volwassen) personen. Met 6 man kun je ook goed terecht: het loungegedeelte wordt dan slaapplek. De hele staff van het huis (jazeker heeft het huis een staff) komt uit het kleine boeren- en vissersdorpje waarin Villa Nio te vinden is. In de buurt koken de vrouwen in de kleine warungs (een Indonesisch eethuisje) o zo lekker voor nog geen euro (zonder dollen). Een van die vrouwen is Jana en Anja en Wil hebben Jana gestrikt om op aanvraag in huis de sterren van de hemel te koken. Even regelen via Wayan. Dat geldt ook voor de verse kokosnoten uit de eigen tuin overigens! Vraag er om bij Wayan – goddelijk. Iedere dag worden er prachtige offerandes gebracht op drie plekken in de tuin, bij de twee huistempels en bij de straattempel door de vrolijke en vriendelijk staff en dorpsgenoten.

Afijn, Villa Nio is zo’n adres waar je, als je niet oppast, de deur niet meer uitkomt (i-de-aal voor wie een roman in de pen heeft, just saying). Zonde, want de vaste chauffeur van Wil en Anja, Dandy Widiasa, helpt je met plezier het eiland rond. Dandy spreekt goed Engels en heeft al heel wat trips gemaakt en tours geregeld (tickets kopen, hotelreserveringen, vervoer etc.). Kost uiteraard wel iets extra’s (kniesoor). De kosten vind je op de website. Dandy doet zoals gezegd ook het villamanagement. 10 punten voor Dandy. Douze points voor Villa Nio.

www.villanio.com