Italie, Sud Tirol6 maart 2024, door Romy Schouten

Vinzenz: dé award-winning wijnbar van Zuid-Tirol

Italie, Sud Tirol, 6 maart 2024, door Romy Schouten

Vinzenz: dé award-winning wijnbar van Zuid-Tirol

In het Italiaanse dorpje Sterzing (of in het Italiaans gezegd Vipiteno) in Zuid-Tirol vind je de bekroonde wijnbar en slow food restaurant Vinzenz. De perfecte plek om na een lange bergwandeling of een dagje skiën te unwinden met een glas heule goede wijn en Italiaans eten in een verfijnd jasje. Hier wordt tot in de puntjes voor je gezorgd.

 

 

Dezelfde eigenaren bieden ook twee mega mooie accommodaties aan in hetzelfde dorp: Haus am Turm & Ida Apartments.

Slow food

Slow food

Deze wijnbar en enoteca (Italiaans voor wijnbewaarplaats) draagt een mooie geschiedenis met zich mee. De wijnbar is vernoemd naar grootvader Vinzenz, die tussen dezelfde muren tijdens de jaren 60 tot 90 ook een café en traditionele “weinstube” runde. De huidige eigenaren, die ook uit dezelfde familie komen, hebben het historische pand uit de 15e eeuw omgetoverd tot een modern restaurant (en hotel) met prachtig Italiaans design.

Sinds 2010 hebben zij de fakkel overgenomen en zijn ze uitgegroeid tot een culinaire hotspot tussen de Italiaanse bergen. Ze begonnen met een eenvoudige bistrostijl en zijn uitgegroeid tot een bekroond slow food restaurant met een mega lekkere Mediterrane keuken. Denk aan Italiaanse klassiekers in een verfijnd jasje. Yum!

Wijn, wijn, wijn

Wijn, wijn, wijn

Natuurlijk staat de wijn centraal. Kun je het geloven? Ze hebben een mega assortiment met ongeveer 900 verschillende wijnen in hun kelder. Een droom voor wijnliefhebbers onder ons! Ook gewoon per glas te bestellen hoor!

Wat er vaak ontbreekt bij veel horeca, vinden wij, zijn de mensen en passie erachter. Dat is hier anders. De gezelligheid, goede service, het verse eten en de top selectie van natuurlijke en biologische wijnen van kleine wijnboeren is waar je voor terugkomt. Daarom in Vinzenz een dikke tip, en echt een van de culinaire hoogtepunten in Zuid-Tirol!

Boutique Hotel Haus am Turm + Ida Apartments

Boutique Hotel Haus am Turm + Ida Apartments

Klinkt goed hè? Een vakantie naar Zuid-Tirol boeken dan maar. Bij Vinzenz kun je zo vanuit de gezellige wijnbar je bed in rollen en de volgende ochtend weer aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. Want in hetzelfde pand zit het historische boutique hotel Haus am Turm. En op slechts een minuut afstand bieden dezelfde eigenaren ook mooie design appartementen aan.

Lees hier meer over  Haus am Turm + Ida Apartments.