Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 01-11-2018
  • Amsterdam, Uncategorized, Weekendtip

Voor meer diversiteit in film en media: Da Bounce Urban Film Festival

Voor meer diversiteit in film en media: Da Bounce Urban Film Festival

Ja we zijn blij dat diversiteit op alle gebieden een inhaalslag aan het maken is. Of het nu op het gebied van cultuur, liefdesvoorkeur, female empowerment, body awareness, enzovoort is, er worden stappen gemaakt. Da Bounce Urban Film Festival zet zich al 5 jaar in voor meer diversiteit in film en media. Vanavond wordt het filmfestival afgekickt in Amsterdam’s mooiste bioscoop Pathé Tuchinski met de film Acrimony. En de rest van het weekend is er meer...

Van 1 tot en met 4 november is het weer tijd voor Da Bounce Urban Film Festival. DBUFF, voor de millennials onder ons. In Pathé Arena kun je dit hele weekend kijken naar en je verdiepen in urban films. Zo’n 35 speelfilms, documentaires en short films uit - de naam verraad het al - de Afro cultuur. Zoals het heurt bij een filmfestival zijn er talks, debatten en Q&A’s. En zoals het heurt wanneer er nog iets - lees: meer awareness en diversiteit in film en media - te overwinnen valt, is er een Diversity Walk op zaterdag 3 november om 13.00 uur. En urban zou urban niet zijn als er niet gedanst mag worden op de afterparty. Al met al een weekend vol film, diversiteit en feest dankzij 5 jaar Da Bounce Urban Film Festival.

DBUFF2018

Het urban filmfestial DBUFF toont grote Hollywood films, independent art house film, documentaries en korte films. Films die iets laten zien van urban cultuur en films van zwarte regisseurs en acteurs. Wat er onder andere getoond gaat worden is de documentaire ‘United Skates’, de comedy ‘Love Jacked’ en het verhaal van de mensenrechtenactiviste Rosa Parks in ‘Behind The Movement’. En daarnaast dus nog tientallen grappige, spannende, ontroerende, tot nadenken aanzettende films en docu’s. Alleen voor een film en popcorn langskomen kan natuurlijk. Maar je dieper in de movement verdiepen met talks over diversiteit, LGBT, sex, female empowerment is zeker zo tof. Of het wat luchtiger houden bij de film quiz of afterparty in het Grolsch café, kan natuurlijk ook. Luchtig of helemaal diep erin, het is mooi dat Da Bounce Urban Film Festival - en natuurlijk iedereen die komt kijken - zich sterk maken voor meer aandacht voor diversity in de culturele sector.