26 juni 2019, door Maartje

Voor wie van hout houdt: Bar Hout in Amsterdam (Houthavens)

26 juni 2019, door Maartje

Voor wie van hout houdt: Bar Hout in Amsterdam (Houthavens)

What's in a name... Bar Hout opende in de gloedje-nieuwe en toch echt niet meer te missen Amsterdamse Houthavens. De wijk aan het IJ, aan het einde van de Spaarndammerstraat in Amsterdam West, is hier en daar nog een redelijke bouwput, maar de meeste woningen zijn betrokken, net als de meeste kantoren. En waar panden volstromen, willen mensen weer naar buiten voor een hapje en een drankje. Dus poppen de horecazaken van de Houthavens inmiddels ook lekker op (snel een lijstje!). Nieuw in de tent: Bar Hout Amsterdam. Van Hout. In de Houthavens. Juistum.

Bar Hout, Houthavens Amsterdam

Bar Hout, Houthavens Amsterdam

Het weekend van 22 en 23 juni gaat Bar Hout in de Houthavens, Amsterdam pas officieel open maar ze draaien al even proef. Op de grens tussen de Spaarndammerbuurt en de Houthavens is ‘ie te vinden. Een tent die zijn naam eer aan doet: al voordat je je fiets hebt gestald, kun je de zitjes in de vorm van ouderwetse duo-strandstoelen (met van die dakjes) al zien staan. Van hout zijn ze, en het zijn stiekem de leukste speelhuisjes.

Binnen gaat al het houtwerk lekker verder, wat vooral resulteert in een relaxed, voor iedereen en voor elke dag sfeertje. Geen gedoe, niet te ingewikkeld, wel goed.

Met de locatie van Bar Hout is ook niks mis: op de kop van de Houthavens, op het Revaleiland waar je vanaf de Spaarndammerstraat zo staat, vind je Bar Hout. En ook de menukaart is uit datzelfde eenvoudige, fijne hout gesneden: burgers, pita’s en de signature dish is een hotdog van Limburgs varken, ingelegde groenten en kerriemayonaise. Lekker en niet duur. Voor iedereen voor elke dag dus, zoals gezegd.

Aan de vega’s is ook gedacht hoor, uiteraard op de borrelplank (haha). Zo zijn er nuggets van bloemkool en brood met hummus. Geen gekke fratsen, wel lekker.

Een doodnormaal, gewoon goed eetcafe dus, opgetrokken uit hout en met een terras waar je U tegen zegt.