15 oktober 2019, door Maartje

Vrijdagavond vraagt om de jongste cocktails van onze favoriete bar in Amsterdam: Pulitzer’s Bar Amsterdam

15 oktober 2019, door Maartje

Vrijdagavond vraagt om de jongste cocktails van onze favoriete bar in Amsterdam: Pulitzer’s Bar Amsterdam

We steken hand in eigen boezem: ja, we weten dat Barts Boekje inmiddels zoveel tips kent, dat je af en toe door de horeca je weekend niet meer ziet. Sorry. We snappen het punt. Vandaar dat we, op gezette tijden, een van onze onverbloemde top-favorieten 'omhoog' halen. Omdat het gewoon de fijnste plekken zijn/ je ons er wellicht dit weekend nog tegen het lijf loopt. Hebben we geen zin om na te denken, maar wel dorst (lees: zin in een drankje en wat vertier) en willen we dat het 'gewoon' goed is, zonder kans op onverwachte tegenvallers, dan gaan we steevast naar de Pulitzer's Bar waar het altijd cool en classy is, en waar je je, met dank aan de donkere hoeken, zo heerlijk terug kunt trekken. Zucht. Is het alweer vrijdag? Tot dan! O, ondanks de fantastische wijnselectie (wij bestellen er altijd de sancerre, een van de weinige plekken in de stad waar dit wijntje per glas te bestellen is), mogen we ook de nieuwe cocktailkaart be-applaudiseren: Pulitzer’s Bar's nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op de meest bekende roman van Agatha Christie; Murder on the Orient Express (en nu we het er toch over hebben: pak meteen onze Barts Boekenclub er even bij!)

Murder on the Orient Express @ Pulitzer's Bar

Murder on the Orient Express @ Pulitzer's Bar

Wie wat waar? Nou, de nieuwe cocktailselectie van Pulitzer’s Bar Amsterdam neemt je zoals gezegd aan de hand mee door het bekende boek van Agatha Christie, talking boozy drankjes en cocktails in aperitief stijl tot elegante champagne cocktails.

De hoofdpersonen uit het boek zijn de belangrijkste inspiratiebron voor het nieuwe cocktailmenu en ook de namen van de cocktails verwijzen terug naar deze personages. Al deze personen zijn ooit wel eens te gast geweest in Pulitzer’s Bar tijdens gedurende het bestaan van de bar. Wist je niet he? Wij ook niet! Wel cool.

Na Ernest Hemingway, de vorige inspirator voor het cocktailmenu, dus een roman van een schrijver uit dezelfde tijd als Hemingway. Agatha Christie’s Murder on the Orient Express was een logische stap door de vele cocktails die gedronken werden in de trein en het feit dat alle hoofdpersonages wel eens te gast zijn geweest in Pulitzer’s Barsinds het bestaan van de bar.

En wat drinken we dan?

En wat drinken we dan?

Door het cocktailmenu van Pulitzer’s Bar heen ontdek je de motieven van The Conductor en The Governess. Bestudeer de pagina’s met cocktails aandachtig en selecteer de waarschijnlijke verdachte om de dorst te lessen. Lollig (en perfect voor een eerste date! Heb je meteen wat entertainment en een gespreksonderwerp).

Drie van de 12 cocktails die onder andere op het nieuwe menu staan: The Conductor – €18. Ingrediënten: Hendrick’s Orbium Gin, Extra Dry Vermouth, Campari, Muyu Chinotto Nero, Awamori

The Governess – €15. Ingrediënten: Porter’s Tropical Old Tom Gin, Citroen, Witte Tea, Grapefruit, Tonic

The Valet – €18. Ingrediënten: Don Julio Tequila, Rose Vermouth, Blauwe Mais, Poblano, Eiwit, Koriander, Limoen