Indonesie, Azië28 juli 2017, door Maartje

VYG Villa Bali

Indonesie, Azië, 28 juli 2017, door Maartje

VYG Villa Bali

We volgen de Nederlandse Kunna Haan hier op Bart HQ al een poos. Want knap én leuk én wereldreizigster slash wereldverbeteraarster. Oke, dat laatste waar mogelijk want ook zeker ook onderneemster (wat prima samen kan gaan maar niet persé een 1-2-tje is). Dat ondernemen begon met haar eigen festivalcollecie - wat nogal logisch was want de hele droomwereld van Kunna begon nog eerder dat het ondernemen met het organiseren van festivals. En het bezoeken daarvan want: inspiratie. What else. Met die eigen collectie zat het wel snor (mits gezegend met maatje, dat dan weer wel) en de beeldschone kiekjes bleven komen. Tot dat het stil werd. Het reizen werd wat veel en dat je wat beters met je leven kunt doen, gaat vooral goed wanneer je niet de hele tijd op je telefoon zit te staren, zo bedacht Kunna. Ze verkaste naar Bali. Deed daar goed en meer en bouwde in het geniep vooral haar eigen droom: een villa. Om te verhuren. VYG Villa Bali.

 

VYG? Yup. Die naam staat voor Voyage (VoYaGe) en het kan geen verrassing zijn – want Kunna had haar goede smaak al bewezen – dat de villa een droom is. Licht kleuren, mooie natuurlijke materialen, veel ruimte, veel planten, een relaxt Scandinavie meets Bali meets yoga sfeertje… You get the point. De villa staat op onze favoriete plek op Bali, Canggu, daar waar het te doen is en op een steenworp van het strand (4 minuten fietsen naar het mooie Echo strand). Er zijn drie slaapkamers met elk een groot tweepersoonsbed en eigen badkamer, er is een yogastudio naast de deur (een bekende onder de yogi, ‘Samedi’ is de naam) en op zondag is de markt de buurman. De villa heeft een zwembad dat uitkijkt over de rijstvelden, een gazebo, een buitendouche, een gastentoilet zodat bezoek niet door je slaapkamer hoeft en een verzameling zonnebedden.

Kunna runt de boel met een Zweedse vriend: Hollandse nuchterheid, Scandinavische knapheid en Bali’s relaxedheid in één. Alle meubels werden door de twee zelf ontworpen en voor Balinese meubelmakers in gemaakt. Ook fijn: geen gesleep met handdoeken en beddengoed zoals af en toe gebeurd: de villa is voorzien van heerlijk (en wederom mooi) linnen. Boeken? Snappen we. Dat doe je via Airbnb 

Mocht het je opgevallen zijn dat de naam VYG Villa’s is; dat klopt! Kunna & Co zijn al bezig met een tweede huis op Bali. En een derde (en vierde…) staan op het programma. Het idee is dat elk huis in de stijl is van een reis die Kunna gemaakt heeft. Waar deze eerste in Scandinavische stijl ingericht is, wordt het tweede huis een meer kleurrijke Central-America bohemian stijl. Loven we. Nu al.