Nederland, Amsterdam27 april 2019, door Barts Boekje

Waant u zich even in Thailand bij Kratiam Thai

Nederland, Amsterdam, 27 april 2019, door Barts Boekje

Waant u zich even in Thailand bij Kratiam Thai

Als je al dat goeds wilt (her)beleven, dan doe je dat opperbest bij Kratiam Thai in Amsterdam. Dit tentje is al een tijdje favoriet als we weer even die onderdompeling willen. Geurige rijst, goddelijke curry's, pad thai en off you go.

Kratiam Thai

Kratiam Thai

Het schattige Kratiam Thai in Amsterdam West, bos en lommer (ofwel bois et lombre. Dit is serieus een ding.) is klein maar fijn. Niet zo klein als de afhaal van Bird, maar toch. Er zijn ongeveer tien tafeltjes. De Thaise muziek golft je tegemoet bij binnenkomst. Plus een warm onthaal van het personeel. Er is een open keuken van wel 2 vierkante meter waar twee mensen staan te wokken (blijft fascinerend). Al helemaal als je bedenkt dat je Thaise maaltijd binnen tien minuten dampend voor je neus staat. Is wel precies zoals het hoort, met die Thaise keuken.

Vervelend wel. De groene curry is altijd zó lekker dat we niet vaak iets nieuws van de kaart proberen (kan je ons blamen?). Andere aanraders zijn wel de pad thai en de penang curry. Deze hebben we (in een doe eens gek en probeer iets anders-bui) ook geprobeerd. We waren absoluut niet teleurgesteld. Oh, en neem vooraf de viskoekjes. Lekker! Het publiek is relaxed, aan de ruimte is nothing fancy en daarom dus juist zo fijn voor een laid back Sunday of een wat sneller hapje doordeweeks na werk. En met een koude Chang waan je je zo weer op dat strand van Thailand, wat ook al zo laid back was. Man, wat een genot. Als u zich thuis wilt wanen in Thailand kan dat ook. It’s only one call away!
www.kratiamthai.nl