Intiem table d’hôte dineren bij restaurant Watergang in Amsterdam

Intiem table d’hôte dineren bij restaurant Watergang in Amsterdam

Table d'hôte, oftewel eten wat de pot schaft. Dat is het concept. Bij restaurant Watergang in de Weteringbuurt te Amsterdam laat je je verrassen door een 5-gangen chefsmenu, met optie tot uitbreiding en bijpassende wijnen. Je weet, tot het gerecht bij je op tafel staat, niet wat er voor je neus gaat komen. Tenzij je stiekem af en toe bij je buren spiekt (guilty - oeps).  Hoewel ze pas sinds 2019 geopend zijn, heeft Watergang toch al een onmisbaar plekje in deze (drukke) stad weten te veroveren. In een intieme setting geniet je dan ook een avond lang van al het lekkers dat blijft komen. Intiem table d'hôte dineren is iets waar je hierna vaker tijd vrij voor wil maken en dan wel bij restaurant Watergang.

Restaurant Watergang

Restaurant Watergang

Watergang, een ander woord voor ‘Wetering’. Allebei een weg waar water door gaat. Zo verwijzen ze naar de Weteringbuurt, gezien Watergang na haar komst uiteraard niet meer los te koppelen is van deze knusse buurt. Onder leiding van chef Tim van Grootheest en maître Mo Schuttel ben je hier echt een avondje uit. Tim en Mo zijn dan ook zeker geen onbekenden in het vak. Eerder schitterden zij bij andere favorieten: restaurant Toscanini en de l’Europe. Het restaurant heeft twee knusse verdiepingen, okergele muren, mozaïektegels in groentinten en houten tafels aangekleed met wit linnen en kaarslicht. Een verborgen pareltje in de stad, waar je wellicht zo langs zou fietsen. Kijk je van buiten naar binnen? Dan lijkt het net of je bij je beste vrienden naar binnen spiekt, die een gezellig diner organiseren. Gelijk zin om aan te schuiven dus.

Wat de pot schaft

Wat de pot schaft

Dit table d’hôte restaurant serveert een maandelijks wisselend 5-gangen menu, waarin de ingrediënten en gerechten de seizoenen volgen, met groenten in de hoofdrol. Heb je ruimte voor meer? Dan kies je oesters vooraf en een kaasplankje na. Ook werden we verrast door een amuse – een soep van gerookte paling – en eigengemaakt brioche brood met Jersey boter. Een boter gemaakt van een andere samenstelling van vet en eiwit, waardoor de boter nog romiger is (yes!). Ja, Watergang gebruikt alleen producten van hoge kwaliteit en gebaseerd op de internationale (en een tikkeltje Franse) keuken. Verder aten we onder andere een met fontina kaas gevulde pasta, saus van paddenstoelen en spinazie. Gevolgd door pulpo, kokkels, Hollandse garnalen, remoulade saus. Uiteraard kun je je dieetwensen vooraf doorgeven, dan houden de chefs hier rekening mee zodat je niet letterlijk voor een verrassing staat.

Er moet ook gedronken worden

Er moet ook gedronken worden

Op de wijnkaart staan voornamelijk Franse, Italiaanse en Duitse wijnen, afkomstig van verschillende topleveranciers. Deze kaart wordt geregeld aangepast. En geloof ons – van de wijnkeuze kun je op aan. We trapten de avond af met bubbels. Tussendoor wisselden oranje, wit en rood elkaar af, waarna we eindigden met een winterse dessertwijn (die echt perfect bij het zandkoekje met gebakken appel en sabayon paste), gevolgd door een port voor bij de kaas. Ja, bij Watergang kun je erop vertrouwen dat je met een (zeer) voldaan gevoel de deur uitloopt.

Nu ook op maandag open voor diner (yes!!). En op zaterdag en zondag kun je voor de lunch aanschuiven.

Restaurant Watergang