Nederland25 juni 2020, door Maartje

We blijven thuis. Een boek van onze favoriete reisjournalist.

Nederland, 25 juni 2020, door Maartje

We blijven thuis. Een boek van onze favoriete reisjournalist.

Het had qua timing niet beter kunnen uitkomen: het boek We blijven thuis van Stephanie Pander. We weten het natuurlijk al lang maar eigenlijk heeft Nederland als vakantieland zó veel in huis. En nu velen geen vakantie ver weg hebben geboekt, mag de inspiratie uit alle hoeken en gaten komen. Voor dit jaar en de years to come. De schrijfster van We blijven thuis maakt al tientallen jaren als reisjournalist artikelen voor Vogue, JAN en Libelle en als er iemand is die we vertrouwen op haar fijne schrijfkunsten en kennis, dan is het Stephanie wel (Stephanie is stiekem al jaren onze favoriete reisjournalist, niet verder vertellen).

We Blijven Thuis

We blijven thuis, het boek dus, benoemt zichzelf als “een avontuurlijke reisgids voor thuisblijvers”. En neemt je zo mee naar “de savanne” van de Drentse heide. Op een dagenlange kanotocht door de wilde Biesbosch. Terwijl je toch s’avonds gewoon in je eigen bed ploft. Thuisblijven plus dus.

Niet alleen geeft het boek concrete tips waar je de pareltjes van ons land vindt. Ook vertelt het waarom het kleiner maken van onze wereld juist tot meer tevredenheid leidt. Meer met minder (ver). Die voelen we zó! Mooie avonturen soms gewoon vanuit je eigen tuin. Moestuinieren, nachtwandelen en meer bijzondere micro-avonturen.

Het is verfrissend dat Stephanie openlijk pleit voor dichterbij reizen, en dat helemaal tekstueel doet (verwacht geen jaloersmakende plaatjes van zonovergoten stranden enzo, maar beeldend geschreven teksten). Kortom: koop dat boek. Werk de tips af. Plak er vervolgens onze eigen roze Little Escapes of de nieuwe Koffers en Koters aan vast. En je hebt jarenlang mooie reizen en avonturen in Nederland voor de boeg.

 

beeld Brenda van Leeuwen