30 augustus 2019, door Barts Boekje

we like het kleurrijke JONATHAN ADLER (en het label is ook nog in de sale!)

30 augustus 2019, door Barts Boekje

we like het kleurrijke JONATHAN ADLER (en het label is ook nog in de sale!)

Jonathan? Jonathan wie? Adler? Oooo, die! Zo ging het, toen we de beelden van de New Yorkse designer zagen. De meubels en accessoires van deze ontwerper zijn namelijk iconisch en heerlijk extravagant. Kleur! Vorm! Veel! Yum! En hoewel Adler vooral in eigen land, de VS, een Grote Bekende is, beginnen wij hier in Nederland de ontwerper langzaam maar zeker te ontdekken en vallen we (ja, jij vast ook) als een blok voor zijn veelal iconische items. De besnorde suikerpot bijvoorbeeld, en het zebrakleed. Ja? Hebben we je? 

Oke, even wat meer info: Jonathan Adler is eigenlijk met geen andere ontwerper te vergelijken. Tenminste, niet van zijn kaliber. Hij speelt met speelse, artistieke en kleurrijke woonaccessoires die je uit duizenden herkent, als je ze eenmaal op je netvlies hebt. Zijn thema? As we speak? ‘Modern American glamour’. Aha. And it shows. 

Leuk feitje: voordat zijn merk was waar het nu is was Jonathan pottenbakker! Ha. Een ambacht, en daar houden we van. Heus niet dat Adler zijn vroegere professie uit het oog is verloren hoor, allerminst: deze ambacht staat nog steeds centraal in alles dat hij doet.

Zijn eerste winkel opende Adler in Soho, Manhattan, New York, back in 1998 (nu heeft hij 17 eigen winkels, waarvan 1 op een top locatie Londen, en een goed lopende webshop). Dat New York, toch onze favo stad op aarde, vinden we leuk: ‘onze’ Jonathan is een born and raised New York-er en hoewel het een beetje triest is, blijven we dat een intrigerend iets vinden… Toek kleine Jonny 12 jaar was, ging hij voor het eerst op zomerkamp. Main attractie: het pottenbakken. En nog steeds is dit de basis van elk Adler ontwerp. Ieder sample wordt gemaakt in zijn eigen pottenbakstudio, in het midden (letterlijk) van zijn kantoor in SOHO bevind. De droom.

Volgens eigen zeggen staat in zijn bedrijf ontwerp en creativiteit centraal, en niet commercie.  Zijn enige interesse en focus is het toffe ontwerpen en en ruimtes te maken (wat je natuurlijk prima kunt beweren als je eenmaal succesvol bent).

Ik geloof niet in harde en snelle design regels. Alleen dat de ruimtes en de spullen om je heen je meest sjieke kant moeten belichten. Mijn doel is om glamoureus en eclectisch te leven, ik hoop alleen maar dat mijn items hieraan bijdragen

En verder zegt-ie: “Excentriek zijn zou net zo belangrijk moeten zijn als dat je een goed persoon bent. Design is een afspiegeling van de wereld waar we in leven, en op dit moment is de wereld een grote chaos. Het voordeel is dat de keuze reuze is en het goede nieuws is dat je niet mis kan gaan al je je hart en gevoel volgt. Snelle trends volgen is de grootste fout op stijlvlak wat mensen maken“.

En ja, dat is een quote die we leuk vinden. Mocht je dit nou smullen vinden, net als wij, dan zou je eigenlijk eens een paart nachten moeten boeken in het (waanzinnige!!) Parker Palm Springs Hotel (in Palm Spring uiteraard).

Adler on Sale @ Westwing

Een van Adler’s belangrijkste stokpaardjes is dat-ie niet aan trends doet. Hij maakt wat ie mooi vind, en wat bij hem past, en dat doet ie al jaren. Wat top is, want dat is, zeg maar, trend overschrijdend en blijven we mooi vinden. In het verlengde daarvan, en dat is jammer voor ons, zijn er niet echt seizoenscollecties en dus ook geen harde sales. But that is where ons geliefde Westwing comes in! Zondag 1 september aanstaande start de Adler sale met kekke Adler items voor echt hele dikke kortingen (en nee, dus niet een 5 euro hier en een tientje daar mar échte kortingen). Best uniek, zeker voor een grote designer als Adler.

De campagne gaat zondag 1 september live, t/m donderdag 5 september en je kunt alleen shoppen via Westwing.nl (dus je moet member zijn om de nieuwbrief te krijgen en deel te nemen aan de sale). Dat doe je zo: Westwing.nl 

(wij zagen een werkelijk wáánzinnige witte bank op kastanjebruine ‘zwevende’ poten die we zo willen hebben, en dan meteen een groter huis dat er omheen past met echt mega korting!)