7 december 2021, door Dewy Brandjes

Weekendtips: 10 t/m 12 december 2021

7 december 2021, door Dewy Brandjes

Weekendtips: 10 t/m 12 december 2021

 

En toen was het weer weekend. Tijd om lekker lang in de stad te blijven plakken... O nee. Wacht.

 

Nou ja, tijd om lekker vroeg te beginnen dan en dat is oke aangezien we toch in de donkere dagen voor kerst zitten, we allemaal weer thuis werken (en we dan af en toe best een uurtje eerder kunnen stoppen want mán wat zijn we productief) en het gewoon Heel Erg Belangrijk is om het er af en toe van het nemen; voor je het weet zit je in quarantaine. Ofzo.

Hoe dan ook: voor all day dinner + drinking ons zeker wel bellen. Eerlijk is eerlijk: om 17 uur naar huis klinkt wel erg bijtijds (vroeg pieken it is), maar vinden we eigenlijk best wel lekker. Waar heen te gaan, wil je weten? Met deze tips kom jij je weekend wel door, en lig je weer op tijd op 't nest.

Winter CuliWalk Zuidoost @ Amsterdamse Poort

Winter CuliWalk Zuidoost @ Amsterdamse Poort

Weet je nog (nog, nog..): al die wandelingen vorig jaar, toen de horeca zo goed als potdicht zat? Ieder weekend een ander stuk Amsterdam verkennen en natuurlijk wat te versnaperen. Nu klagen we echt niet dat we ook weer ergens kunnen zitten, maar dat happen & stappen: dat is eigenlijk wel weer te lang geleden. Vonden de vrienden van de CuliWalk Zuidoost ook (gelukkig!) en er is vanaf afgelopen zaterdag weer een heerlijk winterse CuliWalk door en rondom de Amsterdamse Poort! Route is voor je uitgestippeld (zo makkelijk) en er is genoeg koffie te halen om warm te blijven.

Je kunt de Winter CuliWalk Zuidoost iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 in december en januari lopen. Vergeet niet een (grote) tas mee te nemen, want er is te veel lekkers te scoren.

Pop-ups

Pop-ups

Is het een woonkamer? Een galerie? Of toch een café? Bij alles-in-één gallery pop-up op Kerkstraat 61 in Amsterdam ben je voor fotografie, beelden, keramiek, boeken en nog meer fine goods aan het juiste adres. Tijdens het bewonderen (en het inslaan) van alle artpieces kun je genieten van lekkere koffie en hapjes van Cuisine Carine. Van 20 november t/m 18 december kun je van donderdag – zondag binnenwandelen.

Old Habits Die Hard

Het leukste hoeden (en petten) label van het land opent de tijdelijke deuren van hun Christmas Boutique. Van 4 tot en met 24 december kun je terecht in de pop-up store en dat is een goed idee want zo’n hoed of pet, dat is dus echt het perfecte cadeau voor de feestdagen. De winkel is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Prinsengracht 8, Amsterdam

Compartaco Amsterdam

Compartaco Amsterdam

Wat doe je als je een wijnbar hebt en je moet om 17 uur dicht? Juist, dan maak je er een take-away-tacobar van! And so did wijnbar Compartir aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam. Onder de titel Compartaco haal je er op vrijdag tussen 15 en 17 uur en op zaterdag tussen 13 en 17 uur je lekkerste taco’s (en oke, ook een fikse portie gezelligheid) tot het tijd wordt om weer ‘normaal’ open te gaan (to be continued dus).

 

Enne, sowieso gaat het lekker met de Mexicaanse zaken in onze hoofdstad! We schoven aan bij het nieuwe Madre Amsterdam aan de Westerstraat en dat was feest! Lees meer: Madre Amsterdam en als dat de honger nog niet stilt, check dan ook: 15 x Mexicaans in Amsterdam

Winter Wonder Walk door Museum Quarter Amsterdam

Winter Wonder Walk door Museum Quarter Amsterdam

Wanneer je titel ‘Winter Wonder Walk’ is, dan heb je ons. Lezen we verder, dan leren we dat het hier een bijzondere wandeling betreft die je meeneemt langs de highlights van Museum Quarter Amsterdam. En ja, dat is dus veel meer dan Neerlands grootste musea en de welbekende PC Hooftstraat alleen! Let maar eens op. Nog beter: op zaterdag 4, 11 en 18 december (tussen 14-17) is de wandeling ook een foodwalk en geniet je onderweg van heerlijke hapjes, drankjes, verborgen verhalen en verrassingen. Hoe? Door ouderwets ‘af te stempelen’ voor heerlijke wintersnacks bij Brasserie Keyzer, TEN Good Food Cafe (Stedelijk), The Seafood Bar, Allestedlund/ Baguette Boutique, Blushing en Kiosk Rembrandt Van Gogh. We like. Het leukst van het verhaal? Het verhaal! Neem je deel aan de Winter Wonder Walk dan krijg je een culturele audiotour rondom het Museumplein ingesproken door Meesterverteller Willem de Ridder. De beste man leidt je vanaf het Rijksmuseum langs Het Concertgebouw en de Vondelbunker. Hij vertelt over het ‘geheime’ standbeeld van Pierre Cuypers op het Rijksmuseum, de roemruchte Vondelbunker en de dichter (wist je niet he?) PC Hooft.

de Hortus in december: sprookjesachtige wintertuin 'Winter Hortus'

de Hortus in december: sprookjesachtige wintertuin 'Winter Hortus'

Het is (weer) zover de tuin van de Hortus is omgetoverd tot heuse sprookjesachtige wintertuin ‘Winter Hortus‘. In de wintertuin vind je een kampvuur, winterse versiering en glinsterende lichtjes. Van woensdag 22 december t/m zondag 9 januari kun je een wandeling maken door de versierde tuin, workshops volgen en vooral lekker opwarmen met warme choco met slagroom of glühwein van café De Oranjerie. Voor de kids is er ook genoeg vertier. Zo kunnen zij een gratis speurtocht volgen of luisteren naar een spannend kampvuurverhaal.

De ‘Winter Hortus’ is elke dag geopend tot 17u, m.u.v. de feestdagen.

Meer informatie vind je hier!

 

Lunchen met de kip zonder tok in Amsterdam

Lunchen met de kip zonder tok in Amsterdam

Het is lunchen en brunchen wat de klok slaat du moment. Heerlijk hoor, en helemaal als je aanschuift bij één van deze zes restaurants in Amsterdam die allemaal fijne gerechten maken met de plantaardige kip van TiNDLE. De deelnemende restaurants in Amsterdam (Coffee & Coconuts, Box Sociaal, CábronCIRCLRotisserie en SOIL) maken alle zes verschillende ‘kip’gerechten en het is hier wel een beetje zo’n collect them all gevalletje. Ook helemaal in de foodtrend van 2022 hoor, plantaardige kip. Oh, en het verschil tussen echte kip en deze plantaardige versie? Proef je echt niet, beloofd.

Kerstsferen @ Noorderlichtcafé in Amsterdam Noord

Kerstsferen @ Noorderlichtcafé in Amsterdam Noord

Vergeet het altijd-goed Noorderlichtcafe in Amsterdam Noord niet! Daar is het namelijk extra gezellig en reuze knus tijdens donkere decembermaand: het terras is versierd met bomen, kampvuur en lichtjes. Er is ieder weekend kerstmuziek, warme choco, gluhwein en huisgemaakte winterse happen bij het kampvuur. En een boompje (met kluit in pot) scoren kan er ook. Elk weekend tot aan kerst van 12:00-17:00 uur (zaterdag en zondag).

10, 11 en 12 december: kerstmarkt @ Trompenburg Tuinen, Rotterdam

10, 11 en 12 december: kerstmarkt @ Trompenburg Tuinen, Rotterdam

Niets zo leuk als een puike kerstmarkt en de eerste markten beginnen lekker te komen. Zoals die van Trompenburg Tuinen & Arboretum, een prachtige botanische tuin aan de rand van het Rotterdamse centrum. Altijd, het hele jaar door, mooi, maar nu, zo richting kerst, met dank aan tal van lampjes én een sfeervolle kerstmarkt, op z’n leukst. Er is een kramenroute waar ondernemers uit de regio hun producten verkopen en vanaf 6 januari 2022 vindt er de wintereditie van De Maaltuin plaats (en dat vonden we altijd al leuk, lees maar). Uniek dineren in het groen van de stad. Maar eerst die kerstmarkt: die is op 10, 11 en 12 december. Mocht je dat missen, richt dan je pijlen op 6 januari (en verder): tijdens de wintereditie van De Maaltuin bij Trompenburg wordt er gekookt met verse producten uit de tuin. Er zijn muzikanten die via live muziek de verhalen over Trompenburg vertellen en de Trompenburg tuin zal in januari tijdens De Maaltuin prachtig worden uitgelicht door de lichtkunstenaars van Werc Collective.

Christmas pop up - 18 & 19 december

Christmas pop up - 18 & 19 december

Zoveel lekkere pop-ups in en rond Amsterdam en deze mag in het rijtje ook zeker niet ontbreken: een tweedaagse tijdelijke shop met een aantal van onze favoriete online merken:

Waar? Bij het Crisp Sheets HQ, Lange Leidsedwarsstraat 89, Amsterdam tussen 10:00 en 17:00 uur

(kerst)shoppen geslagen bij Marie-Stella-Maris

(kerst)shoppen geslagen bij Marie-Stella-Maris

Op de Amsterdamse Van Baerlestraat vind je sinds kort een tweede Marie-Stella-Maris store. Don’t know about you… Maar wij staan te springen om hier onze Sinterkerstcadeaus in te slaan. Zo’n store is super voor het ruiken (en dus inslaan) van alle natuurlijke verzorgingsproducten en luxe huisparfums. Enne dat is niet alles. In deze winkel zit een Refill Bar, waar je langs kunt gaan om je favoriete producten te laten navullen. Op deze manier beperk je afval en impact op het milieu (geen single use) en ben je weer voorzien van hand & body wash of geurstokjes. Win-win!

Marie-Stella-Maris

Ode aan het landschap

Ode aan het landschap

Dit jaar, nog nét het laatste staartje van 2021, zetten we het Nederlandse landschap onder een vergrootglas. Waarom? Dit is het jaar van Ode aan het Landschap. Hoogste tijd om de Nederlandse natuur te laten shinen. Vol lof en liefde praten we je bij over al het moois wat ons groene landje rijk is. Hoe? Met dé ultieme tips per natuurgebied. Elke week lichten we een nieuwe favoriet uit. Deze week staat in het teken van de Achterhoek.

In dit oostelijke deel van ons land vind je een landschap van dikke stuwwallen, meren, beken, rivieren, zandvlaktes en moerasbossen. Indrukwekkend, but there is more. Er is een heuse Silo-Art-Tour gerealiseerd. Deze tour verbindt kunstwerken en objecten van street art kunstenaars, die te zien zijn op verschillende agrarische locaties. Als verbindend thema komt het boerenbedrijf van vroeger en nu terug.

Lees hier meer over ons landschap.

Op zoek naar een bijzonder boek? Bij Beurs van Bijzondere Uitgevers moet je zijn!

Op zoek naar een bijzonder boek? Bij Beurs van Bijzondere Uitgevers moet je zijn!

Zin in een dagje tussen de boeken en allerlei leuks snuffelen? Op de 44e (!) editie van Beurs van Bijzondere Uitgevers ben je welkom. Deze not your average boekenmarkt in Paradiso vindt op 4 en 5 december plaats. Wat je kunt verwachten? Literaire parels, dichtbundels, posters en andersoortige verzamelobjecten, die je niet snel tegenkomt in een boekhandel. Met een bescheiden oplage, bijzonder maakproces en materiaal van het drukwerk onderscheiden deze boeken zich van de ‘norm’ in boekenland.

Van 10-17u kun je langsgaan. Kaartjes haal je via deze website!

 

Winterwonderland @ Waldorf Astoria Amsterdam

Winterwonderland @ Waldorf Astoria Amsterdam

I’m dreaming of a white…. Christmas! En wij dromen niet alleen over kerst, Waldorf Astoria Amsterdam ook. Zo is er van 20 december tot 2 januari een Festive Afternoon Tea (15u tot 17u) met hartige en zoete hapjes, en op de achtergrond live pianomuziek. Ook wordt kerst goed ingeluid met een kerstbrunch (25 december). Op kerstavond, eerste én tweede kerstdag neemt drie michelinsterren-chef Sidney Schutte (o.a Spectrum) je mee op feestelijke, culinaire reis met geweldige smaken en heuse kunstwerken op je bord. Wil je er met kerst echt even tussenuit? Dan kun je na zo’n heerlijk maal zo je bed in rollen. En daar bovenop kun je ultiem ontspannen in de Guerlain Spa. Beetje dobberen in het zwembad of genieten van een massage? Sounds like a plan!

Zin in een Brandt & Levie-worst? Hoef je de deur niet (meer) voor uit!

Zin in een Brandt & Levie-worst? Hoef je de deur niet (meer) voor uit!

Of je worst lust. Ja? Mooi. Brandt & Levie (die ene van de lekkerste worsten) heeft namelijk wat leuks bedacht, genaamd WORSTPOST. Als in worst die op de post wordt gedaan? Juistem. Je kunt drie worstjes – van goed gehouden varkens – voor jezelf of een ander (hallo, leuk kerstcadeau!) bestellen. Ennn dan ligt het de volgende dag op de deurmat. Op deze manier kunnen meer mensen in Nederland kennismaken met de smaak van beter vlees. En wat voor smaak. Naar geheel eigen recept met verrassende ingrediënten en in spannende smaakcombinaties. Deze worsten zijn niet voor niks de allerlekkerste hè!

Proeven wil je, hier te bestellen.

"

In de hele maand december kun je elke zaterdag en zondag meedoen met Le Food Walk. Tijdens deze self-guided winterse wandeling door de stad loop je langs diverse food hotspots in Amsterdam Oost, de Pijp en Centrum, maar óók in Haarlem en Utrecht.

"

Schaatsen in 020

Schaatsen in 020

Wanneer de temperaturen dalen, binden wij Nederlanders direct de schaatsen onder. Maarrr we hoeven niet te wachten totdat het vriespunt bereikt is. Nee hoor, wij gaan ‘gewoon’ schaatsen op schaatsbanen in Amsterdam.

  • ICE* Amsterdam (Museumplein): onze go to om een (klein) rondje te schaatsen. Een magisch winters plaatje, in het donker met allerlei lichtjes en het prachtige Rijksmuseum.
  • Jaap Edenbaan: dé schaatsbaan van Amsterdam. Waarom? Op deze 400 meter lange baan leer je pas echt wat schaatsen is. Genoeg ruimte om een potje ijshockey te spelen, een pirouette te draaien of een sprintje te trekken.
  • Het Amsterdamse Winterparadijs: tsja, wat heb je er niet. Alles omtrent winter – dus ook een schaatsbaan – vind je bij dit paradijselijke evenement bij RAI Amsterdam. Helaas wel nog héél even wachten op deze baan.

Winter is coming

Winter is coming

Het was toch herfst? We snappen, dit voelt als winter. Donker, koud en grauw. Maar soms – als je geluk hebt – is het weer: koud, maar helder met een zonnetje. Ennn dan willen we naar buiten of blijven we ‘t liefst met een dekentje op de bank kleven.

De lekkerste dekentjes en plaids om direct onder te kruipen!

Bekijk onze nieuwste Barts Buis – lekker voor op een druilerige (zon)dag

Trotseer de kou in België, mét kids. Of ga zelf op pad in Antwerpen.

Maak een wandeling en verwen jezelf met een warm bakkie pleur bij deze take-out plekken in 020

Om alvast warm te draaien: onze winter tips!

Om alvast warm te draaien: onze winter tips!

Vijf weken lang kerst vieren. That’s all we want for Christmas! De geweldige pop-up cocktailbar ‘Miracle’ komt naar Nederland, Amsterdam om precies te zijn. Deze cocktailbar met kerstthema serveert héle lekkere cocktails in een feestelijke, ietwat kitscherige setting. Denk aan glitter stockings, hysterische lichtjes, kerstballen en lelijke truien. Hier ervaar je het typisch Amerikaanse kerstgevoel in hartje Mokum. Je kunt bij Boom Chicago langskomen van 26 november t/m 3 januari.

Vanaf 18 december wordt Hotel Le Barn (dichtbij Parijs) twee weken lang omgetoverd tot kersthotel. In deze magische tijd van het jaar kun je je omringen door luxe en creativiteit middenin de Franse natuur. Van creatieve kerstworkshops en de sterrenhemel schetsen tot yoga- en pilateslessen en filmavonden. Genoeg te doen voor jong en oud tijdens de kerstdagen in Frankrijk. Joyeux Noël!

 

Ultiem kerstgevoel @ De Kerstschuur

Ultiem kerstgevoel @ De Kerstschuur

Christmas lovers pay attention! In het pittoreske Loenen aan de Vecht – gelegen tussen Amsterdam en Utrecht – vind je hét walhalla voor de kerstliefhebber. De normaal gesproken boutique vergaderlocatie is omgetoverd tot sfeervolle kerstwinkel met een unieke collectie. Eigenaresse Jikke wordt van kleins af aan betoverd door de magie van kerst, en hoopt dat elke bezoeker dat – na een bezoekje aan de schuur – ook is. Van champagnekleurige glazen ijspegels met transparante glazen ballen tot een simpele kersttak versierd met vogeltjes. Je kunt het zo gek (of simpel) maken als je wil bij De Kerstschuur.

Meer informatie vind je hier!

Royal Christmas Fair in Den Haag

Royal Christmas Fair in Den Haag

Vergeet de kerstmarkt in Frankfurt. Van 9 t/m 22 december kun je kerstmarkt ‘Royal Christmas Fair‘ in Den Haag bezoeken. Aan het Lange Voorhout wordt alweer de zevende editie van deze sfeervolle kerstmarkt gehouden. Wat je kunt verwachten? Heel veel kersthuisjes, led-lichtjes, gluhwein en een bezoek van the one and only Kerstman. Oja, deze veertiendaagse kerstmarkt is gratis toegankelijk!

Meer informatie over Royal Christmas Fair? Neem hier een kijkje.

 

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug (en hoe!)

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug (en hoe!)

Schaatsen onder een deken van lichtjes, sliden van een tube jump (google maar even, is supervet) of van het uitzicht over Amsterdam genieten vanuit het reuzenrad. Dat kan maar één ding betekenen: Het Amsterdamse Winterparadijs! En dit geweldige evenement voor iedereen die van winter en kerst houdt, keert – dit jaar groter dan ooit – terug bij RAI Amsterdam van 19 december 2021 t/m 3 januari 2022.

Wat je nog meer kunt verwachten? Een winters landschap met après-ski dorp, theaters, snow play area (voor de kleintjes), curlingbaan en muziekpodium (o.a. optredens van Tino Martin, Maan). Deze mix aan activiteiten en entertainment is voor jong en oud zowel overdag als ‘s avonds te beleven.

Meer informatie en tickets vind je hier!

5-gangenmenu inclusief hapje kerstboom? Willen we - en geloof ons - jij ook!

5-gangenmenu inclusief hapje kerstboom? Willen we - en geloof ons - jij ook!

Botanische bierbrouwerij Lowlander staat bekend om hun natuurlijk gebrouwen bieren. Deze botanicals – gemaakt van kruiden, specerijen en vers fruit – hebben een unieke smaak én verhaal. Zo vindt dat Lowlander de natuur, met haar schoonheid en voordelen, nooit als vanzelfsprekend beschouwd mag worden. Daarom is het merk onderdeel van ‘1% for the Planet’ en hebben ze een jaarlijks terugkerende Winter I.P.A. samengesteld. Deze Winter I.P.A. is gebrouwen met sparrennaalden uit gebruikte kerstbomen. Ja, echt. En nu – alsof het niet gekker kan – lanceert Lowlander een exclusief 5-gangenmenu met een kerstboom als hoofdingrediënt. Samen met vier gerenommeerde topchefs, Joris Bijdendijk (RIJKS), Samuel Levie (o.a. Brandt & Levie), Rudolf Brand (CIRCL) en René van der Weijden (Hemel & Aarde), is dit menu samengesteld. Bij Bar Bistro Bureau kun je eenmalig op zaterdag 11 december het exclusieve ‘how to eat your Christmas tree’-diner proeven.

Klik hier om te reseveren!

 

 

 

Kerstdiner zoals in een restaurant, maar dan thuis aan tafel

Kerstdiner zoals in een restaurant, maar dan thuis aan tafel

Thuischefs opgelet! Vanaf nu kun je voor de kerstdagen een exclusief kerstdiner bestellen van Caron & Lindenhoff. Vergeet gourmet of kalkoen. Deze kerst maak jij een selectie Franse bistrogerechten uit Carons nieuwe kookboek La Table de Caron’. Het kerstmenu is helemaal zelf samen te stellen in drie, vier of vijf gangen. Denk aan kalfsfricandeau met rode biet, sardinecrème en gekonfijte ui of hertenbiefstuk met topinamboer. Als hiervan je niet begint te watertanden… Voor de vega’s onder ons: bij iedere gang is een vegetarische variant beschikbaar. Tot 19 december bestel je (via de website van Lindenhoff) dit menu, wat op 23 of 24 december gekoeld en vers bezorgd wordt. Oja, inclusief receptkaart, wel zo handig. Sommelier David Caron geeft een passend wijnadvies op basis van het aanbod van Lindenhoff. Dan is het alleen nog maar een kwestie van klaarmaken en voila, bon appétit!

"
In 2022 – sorry, je moet nog éven wachten – is het 50 jaar geleden dat de meest iconische film, oftewel The Godfather, in première ging. Drie (!) Oscars en talloze onderscheidingen verder, kan dit niet onopgemerkt blijven. Daarom zal deze klassieker op het grote doek mét orkestbegeleiding worden vertoond. Op 22 en 23 april 2022 kun je erbij zijn in Antwerpen of Rotterdam.
"

Monkey Shoulder whisky + Vesper Bar = bar take-over Loco Mo.Sho

Monkey Shoulder whisky + Vesper Bar = bar take-over Loco Mo.Sho

Al meer dan elf (!) jaar vind je Vesper Bar om de hoek van de Haarlemmerstraat. Deze kleine bar – mét een groot hart – staat bekend om haar cocktails in een gezellige, relaxte sfeer. De hele maand november neemt Monkey Shoulder whisky de bar van Vesper over. Je kunt hier – in de Loco Mo.Sho – terecht voor Monkey Shoulder cocktails, die op spectaculaire wijze gemixt en geserveerd worden door (internationale) bartenders.

Extra leuk: in de Amsterdamse Vinkenstraat kun je elke woensdag (om 18u) in november een Loco Mo.Sho object vinden. Ben jij de gelukkige? Dan is jouw rekening, én die van je +1, on them!

 

Duurzaam shoppen

Duurzaam shoppen

Vanaf 17 november kun je op de Amsterdamse Bilderdijkstraat bij The Next Shop allerlei tweedehands leuks shoppen. Deze winkel is de fysieke variant van webshop The Next Closet, die van de meest geweldige tweedehands designerstukken. Je kunt bij de shop direct kleding een tweede leven geven. Lekker duurzaam en fijn voor de portemonnee. Win-win!

Geen fan van Black Friday of Cyber Monday? Wij houden er ook niet van. Tijdens deze dagen (inmiddels al week/weken) shoppen we liever niet, maar als we ‘t doen (wij zijn ook niet heilig) doen we ‘t duurzaam. En het liefst bij deze duurzame kledingwinkels.

Shoppen in Winter Stores van BARTS X IJscuypje

Shoppen in Winter Stores van BARTS X IJscuypje

De herfst is in volle gang, en voordat je het weet staat de winter alweer om de hoek. Voor iedereen die elk jaar vroegtijdig of last minute op zoek is naar fijne warmhouders, je mag stoppen met zoeken. BARTS (dat fijne merk voor alles qua winterse accessoires) opent samen met ijslabel IJscuypje drie Winter Stores. In drie van de ijssalons komt de wintercollectie van BARTS tot leven. Zo’n Winter Store is de ultieme gelegenheid om al het moois van dichtbij te bekijken en te passen. En dat wil je. BARTS heeft te gekke, kleurrijke én hele stylish accessoires, die je ook nog warm houden tijdens de koude dagen. Deze accessoires zijn niet alleen leuk voor jou, ook voor kind- en manlief ben je bij de winter stores aan het juiste adres.

Je kunt bij IJscuypjes op de Heiligeweg 18, Prinsengracht 292 en Eerste van der Helststraat 27 langskomen en met een grote glimlach (en tasje vol leuks) naar huis.

Meer informatie over de geweldige wintercollectie vind je hier!

 

 

Auberge Jean & Marie = nu ook wijnbar

Auberge Jean & Marie = nu ook wijnbar

Restaurant Auberge Jean & Marie is al een tijdje grote favoriet. In deze ‘herberg’ kun je genieten van échte Franse gastronomie. Denk aan lunch, borrel en diner op hoog niveau, maar in een ontspannen, laagdrempelige setting. Naast het restaurant is afgelopen jaar ook delicatessenwinkel ‘Épicerie Jean & Marie’ geopend. Op dinsdag en woensdag kun je in de herberg – omgetoverd tot wijnbar – terecht voor de beste wijnen met de lekkerste charcuterie en barsnacks uit de épicerie. Smullen gegarandeerd!

Auberge Jean & Marie

Foto gemaakt door The Avant Guardian

Family Verwentijd bij Hilton Amsterdam

Family Verwentijd bij Hilton Amsterdam

De herfstvakantie is er en een paar dagen weg lonkt, maar where to go? Genoeg keuze uit gezellige vakantiehuizen, maar eerlijk is eerlijk, eens niet na hoeven denken over wat er gekookt gaat worden en geen eigen beddengoed, kussens en handdoeken mee hoeven sjouwen is ook wel eens fijn. In comes Hilton Amsterdam, waar je met het hele gezin kunt genieten van een heus verwenweekend. Inclusief uitgebreid ontbijt, lunch en diner in restaurant Roberto’s. Pizza voor de kids natuurlijk (en mag natuurlijk ook voor jezelf – ze zijn niet zo moeilijk daar).

Oh, en lukt het niet meer voor tijdens de herfstvakantie? Geeft helemaal niets, want dit verwennerij-voor-het-hele-gezin-arrangement is er gewoon altijd. Voor de doordeweekse avonden, weekenden en all holidays to come.

Hilton Family Verwenweekend

Champagnebar Petit Latour by Ruinart (Huis ter Duin)

Champagnebar Petit Latour by Ruinart (Huis ter Duin)

Op de eerste verdieping van het o zo fijne Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk kun je neerstrijken in tijdelijke champagnebar Petit Latour by Ruinart. Hier ben je aan het juiste adres voor – je raadt het al – champagnes. Maar niet zomaar een bubbeltje, nee hoor, die van het alleroudste champagnehuis Ruinart. Op de kaart staan verschillende champagnes, per glas of fles, en ook de zeer exclusieve Dom Ruinart Blanc 2009 kun je by glass proeven. Naast champagnes kun je wijnen en cocktails bestellen mét bijpassende Franse gerechtjes. Wat dacht je van crostini’s met zalm of oesters met champagne-mignonette? Alle bites zijn gemaakt door chef Marcel van Lier, restaurant Latour. Dit alles tezamen maakt het een ervaring om nooit te vergeten.

Wees wel op tijd, want Petit Latour is geopend tot eind februari 2022.

Cielo Amsterdam

Cielo Amsterdam

Op de Amsterdamse Zuidas opende onlangs, op de negentiende verdieping van het Innside by Meliá hotel, rooftopbar Cielo. Na het cocktails slurpen en hapjes wegtikken kun je dus blijven slapen, mocht het ineens héél erg gezellig worden. En die kans is groot, want de cocktails zijn goedgekeurd en er komen regelmatig dj’s langs om het feest compleet te maken. De menukaart is, net zoals de naam, geïnspireerd op de Spaanse keuken. Hoewel ‘geïnspireerd’ hier nogal een understatement is. Zowel de eigenaar is Spaans, als een groot deel van de koks en bartenders. Je kunt er – hoe kan het ook anders – een scala aan tapas eten, terwijl je uitkijkt over Amsterdam. Cielo.

Conscious pop-up store RE.love @ Batavia Stad Fashion Outlet

Conscious pop-up store RE.love @ Batavia Stad Fashion Outlet

Wil je graag bewuster winkelen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Breng een bezoek aan conscious pop-up store RE.love in Batavia Stad Fashion Outlet. In dit nieuwe winkelconcept krijgt de bezoeker van deze ‘shopstad’ de mogelijkheid om óók duurzame of vintage aankopen te doen. RE.love heeft duurzame kledingcollecties en lijnen van Batavia Stad merken (o.a. Tommy for Life en Karl Lagerfeld) in de winkel hangen, maar er staat ook een heuse vintage corner met – door Amsterdam Collectors geselecteerde – pre-loved items.

Daarnaast kun je binnen wandelen om expositie ‘H20RA! Trade for Charity‘ te bekijken, dat in het teken van hergebruik van (oude) kleding én (goh, vandaar die 20 in hoera) het twintigjarig bestaan van Batavia Stad staat. Ook leuk: als bezoeker kun je je oude spijkerbroek een tweede leven geven door ‘m in te leveren in een container. Alle ingeleverde jeans worden verwerkt tot unieke shoppers, welke je – vanaf half december – kunt scoren in de pop-up.

Vanaf vrijdag 15 oktober is RE.love geopend in Batavia Stad Fashion Outlet.

Meer informatie vind je hier.

"

Staycations zijn de ideale oplossing als je toe bent aan rust en een change of scenery. De Nederland versie, graag gedaan. Even lekker in de natuur, kan ook. Of doe een eilandhop naar Texel!

"

Heet nieuws in de stad

Heet nieuws in de stad

Lijstjes, we houden ervan! Altijd handig als je op zoek bent naar een restaurant in Amsterdam en eigenlijk nog geen idee hebt wat je wil. De keuze is reuze. Zoals gezegd: hier een (was)lijst aan nieuwe restaurants in Amsterdam die volgens ons niet te missen zijn. Spaar ze allemaal.

Bookmark dit artikel vooral ook meteen als het lekkere leven in Haarlem je lief is. We daten ‘m namelijk vanaf nu regelmatig up zodat je deze hele site niet steeds door hoeft te spitten naar dat wat je écht niet mag missen in Haarlem. Mag wel hoor, door deze site zappen, dat is namelijk echt geen straf.

mini break met keffers & koters

mini break met keffers & koters

Weet je wat… Verleng die vakantie gewoon met een weekend! Er zijn meer dan genoeg hele leuke hotel, Little Escapes mogen we die graag noemen, waar je met het hele spul – kinders, hond, jullie zelf, opa en oma, je kent het wel – terecht kunt.

Zie daarvoor vooral deze lijst: de leukste hotels waar voor koffers, koters en keffers.

Of, en dat is ook een verdomd goed idee al zeggen we het zelf: breng het kleine spul onder en duik samen het hotelnest is. Zie: de meeste romantische (en leuke!) hotels van Nederland.

Walks

Walks

Wandelingen in de natuur mét koffie to go Slecht weer bestaat niet, alleen slechte voorbereiding. Zo gaat een bekend Scandinavisch gezegde en daar zijn we het helemaal mee eens. Een kant en klaar lijstje met mooie natuurplekjes mét koffie to-go in de buurt. Weer of geen weer.

Wil je nog meer wandelingen? Ok, ok, alsjeblieft dan

Amsterdam

Amsterdam

Tijd voor een staycationEn wel bij deze toppers.

Meest favoriete restaurants in Amsterdam? We got you!

Echt héél zin in in een Japanse hap? Dit zijn onze go to Japanse restaurants.

Pulitzer Family Afloat, Amsterdam

Pulitzer Family Afloat, Amsterdam

En alles behalve kamperen: met het hele spul ‘op hotel’ zoals ze dat nergens mooier dan in Belgie kunnen zeggen. Nee, niet in Belgie maar in onze eigen beeldschone hoofdstad! Die is nu, zeker met kids en vooral op de grachten, namelijk leuker dan ooit en perfect voor een vakantie-weekend-mini-break met z’n allen. Pulitzer Amsterdam heeft namelijk een heerlijke special: Pulitzer Family Afloat. Eén vast bedrag voor slapen met zijn allen, ontbijt én 1,5 uur varen in een privé salonboot door de prachtige Amsterdamse grachten. Als dat geen onvergetelijk familie-uitje is dan weten wij het ook niet meer.

Lees meer over Pulitzer Family Afloat

"

Voor je dosis hotelinspo over de hele wereld hebben we hier toch een mooi lijstje om bij weg te dromen.

"

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Handig toch, die weekendtips van Bart? Zijn het er eigenlijk nooit genoeg en wil je nóg meer inspiratie, things to do en goede ideeën voor het weekend (en de rest van de week)? Daar hebben we natuurlijk ook wat voor, namelijk de Barts Boekje Nieuwsbrief. Geen eindeloos gespam, daar hebben we zelf ook een hekel aan. Gewoon één keer in een week een mail met tips voor je vakantie (of juist een staycation), voor je interieur, landen waar je meteen heen wilt als het weer kan, de mooiste boomhutten, de lekkerste koffie, tips voor je kroost en ga zo maar door. Veel goede ideeën in een kleine mail – makkelijker kunnen we het niet maken, maar leuker zeker wel.

Schrijf je hier in.