Nederland, Limburg24 maart 2023, door Michel + Renske

Wèk – dé desembakkerij in Limburg (Bunde)

Nederland, Limburg, 24 maart 2023, door Michel + Renske

Wèk – dé desembakkerij in Limburg (Bunde)

Van donderdag tot en met zondag is Wèk in Bunde (een dorp, in de Limburgse gemeente Meerssen) de place to be. Een klein dorpje in Noord-Limburg doet anders vermoeden, maar spijt zul je niet krijgen. Het hele dorp en omstreken loopt uit naar Wèk en dat is niet zomaar. Wèk is dé desembakkerij in Limburg.

Wèk

Wèk

Ten Noorden van Maastricht (daarmee dus perfect voor als je op doorreis bent) vind je Wèk. Op een afgelegen plekje, in een afgelegen dorp. En daarmee dus de perfecte hidden gem. Hier wordt door het leukste bakkerstel dat je je kan bedenken: Kyra en Willem. De helft van de week goed brood, fijne pastries en (over een paar weken) lekkere koffie gezet.

Die koffie, die liet nog even op zich wachten. Eerst de basics right, moeten ze gedacht hebben. En laat het met de basis goed zitten. Zo is er bij Wèk heerlijk brood te krijgen, zonder toevoegingen. 100% glory, 0% bullshit, zoals ze het zelf graag zeggen.

Naast de heerlijke broden is er meer leuks op komst. Zo gaan ze in de bakkerij een bakkerscafé openen. Kleine zitjes, zodat je ook bij Wèk kan zitten voor het nuttige van dat lekkers. Coming soon, we hangen aan de lippen voor het horen van de openingsdatum.

Als je gaat, vergeet niet ook een zoetigheid te testen: kaneel bun (mogen bekend zijn, het Scandinavische gevlochten broodje), luxe krentenbol, koffiebroodje, en dat allemaal met de beste mooiste puurste ingrediënten.

Wij vinden het het omrijden waard. Maar je kan ook toevalligerwijs in de buurt zijn. Zo zie je hier meer slaap-, eet- en geniet-tips in de buurt.

Voor de locatie en actueel nieuws, kijk je hier.