29 april 2017, door Maartje

Docu: What the health – Amsterdam

29 april 2017, door Maartje

Docu: What the health – Amsterdam

The Cowspiracy, de film die je niet moet kijken als je in Team Trump zit maar verder een aanrader voor iedereen die ‘m nog niet gezien heeft en de impact van veeteelt op het milieu wil zien. We kunnen niet garanderen dat je daarna nog (dagelijks) een portie vlees zult gaan eten (gniffelt Nina, Barts Groene teamlid). De makers van de succesvolle documentaire hebben opnieuw een shocker weten te produceren: What The Health. In deze documentaire gaan ze de geheimen van de gezondheidsindustrie ontrafelen. Weer zo’n docu die je niet moet kijken als je vredig wilt slapen, maar absoluut nodig is als je graag een betere wereld ziet.

Om het even wat luchtiger te maken, wordt What The Health op 10 mei aanstaande gescreend in het sexy Hoxton op de Herengracht. Het is een gecombineerd initiatief van de gezonde en veganistische paradepaardjes van Amsterdam: Geitenwollenwinkel, Bedrock, Go with the Glow, The Healthy Heart, Vegan’s Heaven, Lisa Goes Vegan, Milou Turpijn en The Green Happiness. Zo dat is een hele (vegan) mond vol. Deze editie is alleen op uitnodiging maar de vegan dames proberen te peilen hoeveel interesse er is voor een open editie. Even klikken op “interested” bij het Facebook event en wie weet is er binnenkort een nieuwe viewing.

Uiteraard kan een thuis bioscoopje organiseren met een stel vrienden ook, want de film is via de website van What The Health tegen een klein bedrag te downloaden. De gezonde hapjes moet je dan zelf even verzorgen, maar dat is vast geen probleem.