Nederland, Amsterdam3 oktober 2021, door Esmée Rebel

wijnbar en restaurant Sinck Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 3 oktober 2021, door Esmée Rebel

wijnbar en restaurant Sinck Amsterdam

In december 2021 was het zo ver, vol in de lockdown en toch een nieuwe topper in onze geliefde stad (jawel, Amsterdam): wijnbar én restaurant Sinck. Nee, niet Stuyver zoals we eerder schreven. Sinck is de naam, gerund door een extreem getalenteerd drietal - Sabas, Sander en Timo - dat jaren ervaring in tophoreca, zoals De Librije, &Moshik en De Vrienden van Jacob, heeft. Met een flinke dosis ervaring op zak openden de mannen nu hun eigen 'Sinck'. Dé plek zijn voor menig wijnliefhebber en levensgenieter als het aan de mannen ligt. Waarom? Hier kom je langs voor écht lekkere wijnen en spijs in een nonchalante, gastvrije setting. In een historisch pand aan de Prinsengracht zit de vinden-wij-dan-toptent.

Sinck Amsterdam

Sinck Amsterdam

Bij binnenkomst is één ding duidelijk: alles draait om wijn. En laten we eerlijk zijn, daar kunnen we goed mee leven. Een heuse wijnkamer trekt direct de aandacht. In deze ruimte liggen de mooiste wijnen met smart te wachten om ontkurkt te worden. De wijnkaart is samengesteld door sommelier Sabas, acht jaar lang sommelier bij De Librije, die wel weet wat topwijnen zijn.

Hij heeft een liefde voor ambachtelijk gemaakte wijnen met een diverse smaak. Op de kaart zie je dit terug, maar ook een ruim assortiment aan toegankelijke én goed geprijsde wijn. Oja, je kunt veel wijnen ook per glas bestellen. We willen geen aanstoot geven, maar dit is toch super om te ontdekken welke smaak/soort jouw ultieme favoriet is!

In het restaurant mét open keuken, op de bel-etage van het pand, kun je uitgebreid tafelen. Bij elk gerecht kan een passend wijntje geschonken worden. Chef Sander, die eerder als chef de cuisine bij De Vrienden van Jacob werkte, geeft invulling aan het menu. De kwaliteit van producten en de focus op hele smakelijke sauzen vormen de basis van alle gerechten. Extra leuk: een driegangenmenu eet je er al voor vier tientjes!

Vol enthousiasme zal gastheer Timo (o.a. &Moshik) het ‘Sinckgevoel’ overdragen. Dat houdt in een hele leuke service op een open, relaxte manier. Precies wat je wil in een laagdrempelige setting, toch? De wijn- en dinerkaart in combinatie met zo’n topservice zorgt ervoor dat je niet meer weg wil. En – als we de eigenaren mogen geloven – wil je dat al helemaal niet wanneer je het souterrain betreedt.

Hier vind je de wijnbar. Voor of na de maaltijd (mag ook allebei) neem je plaats aan de bar of op een van de fijne zitjes. Naast de geweldig lekkere wijnen zullen er ook kleine gerechten en hapjes geserveerd worden. Wij kunnen niet wachten!

Sinck