Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 May 2019
  • 19-11-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Uncategorized, Weekendtip

Onze favoriete Wijnfuif is weer hier: Bacchus Wijnfestival 2018 – 23, 24 en 25 november in Amsterdam

Onze favoriete Wijnfuif is weer hier: Bacchus Wijnfestival 2018 – 23, 24 en 25 november in Amsterdam

Jahehallo! Daar issie weer, onze absoluut favoriete en bovendien meest hondvriendelijke wijnfuif van het land (en daarbuiten) is er weer: het Bacchus Wijnfestival. Overdekt dit keer, in 'De Buik van Amsterdam', het weekend van 23 t/m 25 november.

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar toch... Voor alle Bacchus maagden out there: het Bacchus Wijnfestival is een te leuk feest waar de organisatoren samen met de fijnste Amsterdamse wijnwinkels een verzameling van ruim 300 wijnen selecteerden om - per glas ook - uit te schenken. Dat deden ze voor het eerst dik vijf jaar geleden in het Amsterdamse Bos. En nu, deze winter-editie, doen ze dat weer maar dan in de Centrale Markthallen (tegenwoordig Food Center Amsterdam genoemd) aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam West, van oudsher bekend als ‘De Buik van Amsterdam’.

Bacchus Wijnfestival, 23, 24 en 25 november 2018

Vijf jaar oud alweer, we zeiden het al. Dat lustrum werd afgelopen zomer al gevierd op het vaste Bacchus plekkie, het Amsterdamse Bos. Maar ook in de winter hebben we dorst naar wijn, dat snapt team Bacchus ook, en dus krijgen we gewoon nog zo'n fuif. Overdekt dit keer, in de markthallen in Amsterdam West dus.

En verder is het wat je gewend bent/ zou kunnen zijn: koop en kaartje, ontvang een echt glas dat je her en der laat vullen (natuurlijk krijg je een schoon glas) en struin van van kraam naar tafel naar hooibaal om van oesters tot een sappige burger bij een glas Chardonnay of Pinot Gris te bestellen. Het voordeligste glas vanaf € 3,- per glas maar mocht je meer en exclusiever willen, dan kan dat ook. Wijnen voor de happy few noemt Bacchus dat. Wijnkoperijen als De Gouden Ton, Henri Bloem, Chabrol, Vindict, De Wijnschuur en Bilderdijk Wijnhuys haakten vijf jaar geleden al aan en doen dat nog steeds. Zij nodigen 'hun' wijnboeren uit om kostelijk te komen schenken, en vertellen, en doen daar zelf - uiteraard - ook vrolijk aan mee.

"Maar ook in de winter hebben we dorst naar wijn, dat snapt team Bacchus ook, en dus krijgen we gewoon nog zo'n fuif. Overdekt dit keer, in de markthallen in Amsterdam West dus.  "

Muziek is er ook. Een mix van hip-hop, house en klassiekers in het geval van Bacchus. Gewoon gezellig vooral. Mocht het je wat zeggen, dan zijn Alamaison, Rob Black, Philip Young, Willy Party, Sunny, Jamie van Will en Dick On Jazz van de partij. En Steven de Peven en Maxim Hartman maken hun opwachting in Bar Wijnig. Sorry? Ja. Hartman kookt daar een microgerecht terwijl Steven de Peven een belachelijk kleine hoeveelheid in een microglaasje schenkt. Aha. Bar wijnig dus… Nu al lollig.

Mini mee? Goed idee: Bacchus doopte de kinderhoek om tot “Chateau Migraine” waar het kroost los mag gaan in de Silent Disco, in de schmink- en knutselhoek of op de vliegende Hollander.

En kaartje kost 15 euro, inclusief Bacchus wijnglas. Kids mogen gratis mee. www.bacchuswijnfestival.nl/tickets

vrijdag 23 nov 17.00-01.00 uur / zaterdag 24 november 14.00-01.00 uur / zondag 25 november 14.00-22.00 uur / Jan van Galenstraat - Amsterdam