31 mei 2017, door Maartje

Wijnwoensdag goes Bacchus

31 mei 2017, door Maartje

Wijnwoensdag goes Bacchus

Ons favoriete wijnfestival Bacchus staat weer voor de deur! Vanaf 9 juni aanstaande is het weer bal in het Amsterdamse bos. Mocht je nou niet weten wat te bestellen, doet de Amsterdamse top-notch-wijnhandel Chabrol een boekje open over welke wijnen er sowieso te bestellen zijn: Wijnwoensdag goed Bacchus!

Vanaf 9 juni kun je in het Amsterdamse Bos twee weekenden lang genieten van de meest lekkere wijnen tijdens het Bacchus Wijnfestival. Na een paar jaar afwezigheid, is Chabrol weer van de partij! Vooral om je kennis te laten maken met zowel nieuwe wijnhuizen, als bijzondere nieuwe jaargangen van oude bekenden. Chabrol wordt het meest geassocieerd met Franse klassiekers, zo is het ook ooit begonnen, maar omdat de wijnhandel altijd vernieuwend wil blijven (denk nog even aan die opvallende abri’s in de stad) zal op Bacchus de nadruk liggen op Duitse & Oostenrijkse wijnen (onze favs!)! 10 wijnen uit Duitsland en Oostenrijk, gemaakt van druiven van Riesling, tot Grüner Veltliner, Spätburgunder (Pinot Noir), St. Laurent, Zweigelt, Grauburgunder (Pinot Gris) en Weisser Burgunder (Pinot Blanc). Daarnaast staan er 10 favoriete wijnen van vaste Chabrol klanten open.

In de categorie ‘Oude bekende met een bijzondere jaargang’, tipt Chabrol de Weisser Burgunder 2015 van Eva Clüsserath. Getrouwd met één van de beste wijnmakers van Duitsland, Philipp Wittmann (proef zijn riesling, die is te gek), maakt Eva haar volledig eigen stijl wijnen. Chabrol werkt al even met de Wittmann-Clüsserath familie, maar ze gingen weer uit hun dak toen ze deze wijn proefden. Eva heeft de bijzondere gave de exacte balans tussen restzoet, zuren, mineraliteit en fruit perfect te vinden. Deze 2015 is daar het ultieme voorbeeld van en 100% geschikt voor een hele fijne zomer 2017.

Barts-Boekje-bacchusIn het kader ‘Nieuwe wijnmaker, moet je proeven’, bestel je de ‘Quincy’ 2014 van Domaine Les Poëte. Sinds 2 jaar werkt Chabrol met Guillaume Sorbe, de wijnmaker van Les Poëte. Hij wordt vergeleken met Loire legende Didier Dagueneaux - kind of a really big deal - in deze streek. Guillaume gaat uit van het ‘Moins mais mieux’ principe, wat inhoudt dat hij kiest voor het maken van zo hoog mogelijk geconcentreerde wijnen en dus niet voor kwantiteit (hoeveel wijn kan er maximaal uit een wijnrank gehaald worden). Hij selecteert handmatig alleen de beste druiven en maakt daarvan de meest zuivere wijnen die super hoog op smaak zijn. Deze Sauvignon is heel clean, veel fruit, maar niet veel zuren, juist heel fris in mineralen. Vertel Chabrol op Bacchus vooral wat je van de wijnen vindt!

P.s. Op Bacchus niet alleen wijn, maar ook super lekkere happen, namelijk in het Munchies restaurant waar elke dag een andere topchef de meest heerlijke gerechten zal bereiden. Zie hier wie wanneer kookt. Heb je de musical line-up ook al gezien, gister bekend gemaakt: o.a Douwe Bob, Extince, The Flexican, Rob Dekay, Erick E, Girls Love DJs en nog veel meer.. Koop je kaarten in één van de winkels van Chabrol of de website van Bacchus!