28 juli 2020, door Maartje

Wikkelhouse Dordrecht

28 juli 2020, door Maartje

Wikkelhouse Dordrecht

Slapen in een kartonnen Penthouse. Dat lees je goed. Een kartonnen Penthouse of eigenlijk hét kartonnen Penthouse der Lage Landen genaamd het Wikkelhouse, midden in het weidse niets aan de rand van de immer beeldschone Biesbosch, onderdeel Stayokay Dordrecht. Stayokay ja, de hostelketen. Wist je misschien niet, maar Stayoke heeft dus een heel aantal hele bijzonder logeeradressen met o.a. kamers voor twee, zoals in Maastricht op een steenworp van Het Vrijthof, op Terschelling en deze dus, bijna in de Biesbosch.

 

Het Wikkelhouse

Het Wikkelhouse

Het Wikkelhouse is de naam en Het Wikkelhouse (ja, de H mag ook een hoofdletter zijn in dit geval) is feitelijk niets meer en niets minder dan een duurzame lodge gemaakt van karton. En dat zie je er allesbehalve aan af. De strakke lijnen van het huisje, de glazen pui en een super strakke inrichting – alles meer dan hartstikke slick. Vooral die glazen pui, die doet ‘t ‘m. Met een beetje geluk en een beetje zonneschijn baadt het huisje in het (zon)licht. Puur genieten.

Het Wikkelhouse staat op het veld dat de camping van Stayokay is, en dat is ook wat je gaat doen: kamperen. Maar dan in een wat luxer jasje. Iets luxer want verwacht niet ál te veel luxe comfort: er is geen verwarming of warm water in het Wikkelhouse. Back to the basics it is. Maar dan wel met een schoon, kraakhelder opgemaakt bedje. Over bedjes gesproken: er is plek voor vier dankzij het tweepersoonsbed en een stapelbed. Top met kinderen erbij, met vrienden (even een muntje opgooien wie er in het grote bed mag) maar ook met z’n tweetjes (of alleen) is het er heerlijk vanwege het slimme compacte formaat van het huisje.

Verder is het een oase van rust: geen WiFi, geen televisie en beperkte stroomvoorziening. Je brengt je eigen eten mee, een goed boek en bijkomen geblazen. Mocht je overigens geen zin hebben om te kokkerellen, dan er meegegeten worden in het hostel. Kwestie van reserveren. Easy does it.

Het Wikkelhouse