Nederland, Amsterdam28 oktober 2016, door Maartje

Het Wilde Brood + KAAS NOOT BIET Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 28 oktober 2016, door Maartje

Het Wilde Brood + KAAS NOOT BIET Amsterdam

Update januari 2017: het schattige winkeltje is niet meer. Snik!

Nu is de Czaar Peterstraat zo ongeveer voor heel Amsterdam een beetje uit de richting. Maar bij ieder bezoek worden we weer een beetje verliefd op werkelijk alle leuke winkeltjes en eettentjes die er zitten. Het is niet voor niets verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Helemaal mee eens, al vinden we die trofee een stuk burgerlijker klinken dan de straat in werkelijkheid is: de Czaar Peterstraat loopt juist over van originaliteit. Zo zit er De Pindakaaswinkel, Instock en heel veel kleine schattige shopjes. In één van deze winkeltjes zit Het Wilde Brood samen onder een dak met KAAS NOOT BIET. En dat is dus zo’n winkel die zo mooi is dat je hem graag in de wangen zou willen knijpen.

barts-boekje-wilde-brood

Meike van KAAS NOOT BIET is foodstylist en verkoopt vintage kookgerei en keukenwaar wat ze verzamelt op Franse marktjes. Merel van Het Wilde Brood verkoopt uhh, tja, brood. Eerlijk, puur brood. 

Samen verzorgen ze, in dit veel te mooie zaakje, ontbijt en lunch. Plankjes zonder opsmuk. Goed brood (of course) met lekkers van zulke goede ingrediënten dat het heel erg rijk smaakt. Gewoon even neerstrijken om van de ambiance te genieten kan ook. Neem dan op weg naar buiten wel een brood mee voor thuis. Zo blijf je nog wat langer in deze prettige Franse sfeer. Het Wilde Brood + KAAS NOOT BIET, Czaar Peterstraat 91, Amsterdam, geopend van woensdag t/m zaterdag 8.30 – 17.00 uur.

Website: http://www.hetwildebrood.nl/ + https://kaasnootbiet.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/hetwildebroodenkaasnootbiet/
Instagram: https://www.instagram.com/hetwildebrood/ + https://www.instagram.com/kaasnootbiet/