27 december 2021, door Maartje

Lockdown party-ing doe je zo

27 december 2021, door Maartje

Lockdown party-ing doe je zo

Hallo laatste dagen van het jaar. Hallo zin om 'm af te sluiten, dat jaar, en fris aan een nieuwe te beginnen. Dinner parties, muziek en goede voornemens; dag 2021, hallo 2022. Maarre... Hoe dan? Hoewel we het oudejaar weer even wat anders uitluiden, want thuis met je loved ones only, zijn er nog genoeg opties voor een gezellig minifeestje at home. De drie dingen die het belangrijkst zijn voor een fijne dinner party op Oudejaarsavond: het perfecte menu, lekkere hapjes en een gezellig versierd huis. Daarnaast natuurlijk goede muziek en genoeg bubbels.

Duurzame Party Looks

Duurzame Party Looks

Waar we voor pleiten, is voor veel glitter, more is more en alles uit de kast! Zo vrolijken we de boel nog wat op. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe fair fashion outfit. We hebben een lijstje duurzame killer party looks die je wat ons betreft vanaf nu dagelijks aan mag. Maar sowieso met Nieuwjaar (en ieder feestje in 2022).

Ook in de wereld van natuurlijke make-up is het tegenwoordig feest. Feestelijke glitters, vrolijke kleurtjes en altijd goede klassiekers. Deze minimale feestmaand smeren we natuurlijke make-up. Helemaal clean en zonder nasties. Lees hier meer. 

Genoeg alcohol in huis hebben, is een vereiste voor een goed feestje (feit)

Genoeg alcohol in huis hebben, is een vereiste voor een goed feestje (feit)

Oke, december mag dan bij uitstek de feestmaand zijn maar als 2020 en 2021 ons íets hebben geleerd, is dat je ieder moment moet vieren. Als je PLOPT, doe dat dan met de Bubbels van Bart. Cocktails maken is ook leuk en lekker, lees hier hoe je een thuisbarista wordt. Ben je meer van de wijn? Ook daar hebben we een lekker lijstje van gemaakt, dit zijn wijnen onder een tientje, als je een (financieel) pittig jaar hebt gehad, ga je liever voor rode wijn? Ook daar is een lijstje van. Voor all the zwangere babyboombers van 2021, lees hier voor de alcoholvrije verzameling. 

Nou als je dan zo terug kijkt, ook bij Bart blikken we terug, is dit toch wel een (verdomd) lekkere verzameling van alcoholische versnaperingen. Feest!

Barts Briljante geluid

Barts Briljante geluid

Uit dat al eerder genoemde onderzoek is dus ook gebleken dat muziek een van de belangrijke aspecten is tijdens de @home (minimini family only) lockdown party’s. Komt dat even goed uit. Team Bart heeft namelijk sinds kort een Barts Boekje Spotify lijst met de muziek die we luisteren tijdens onze thuisdiners, waarop we dansen (lees: op en neer springen) met het kroost, waarop we relaxen in bad en gewoon de hele dag door.

We trappen af met een inkoppertje: Kerst by Bart! Hier luister je onze Spotify lijst (en die klinkt uiteraard het best op een Sonos. Aanrader? De Sonos Move Speaker. Die verhuist bij ons het hele huis mee door. Dat is wat we noemen Barts Briljante Geluid. 

Maak een grote pot en dan...

Maak een grote pot en dan...

Dat binnenzitten maakt je toch een partij creatief, of nouja, creatief is een piecie overdreven, maar leuk en grappig is dit wel. Maak een grote pot en vul die met dicht gevouwen papiertjes. Wat je dan schrijft op de papiertjes, dan kan dus echt van alles zijn.

  1. Schijf alle familienamen op, stop de dichtgevouwen kaartjes in een pot. En nu moet je om ste beurt een kaartje trekken. Wie je trekt, moet je bellen. Het leuke is, stop ook die gekke tante in de pot en die toch wel een beetje gekke overgroot oma. Zo bel je voor dat je het weet met al je familie leden.
  2. Heb je onze kerstfilm lijst gezien, of al deze recepten van chefs? Die kun je dus ook in de pot stoppen. Zo hoef je niet langer te overleggen wat te kijken of wat te eten met Kerst. Het getrokken kaartje it is.

spelletjesavond!

spelletjesavond!

Een good old spelletje is nog altijd het allerleukste home entertainment. Als je maar weet wat je hebben moet. We zochten het uit, speelden wat voor, gingen verhaal halen bij Spelletjes Fanaten (ja, dat moet met hoofdletters) en kwamen met een puike lijst. Graag gedaan. Alles gewoon online te bestellen en in no time op je deurmat. Hier vind je de lijst

(Enne: met de kids? Check deze lijst! De leukste spellen voor met de hele familie)

En dit is ook lachen, gieren, brullen: een gepersonaliseerde (familie, vrienden) kwartet.

Thuis uiteten doe je zo

Thuis uiteten doe je zo

Omdat we niet uiteten kunnen én omdat we niet massaal samen kunnen komen: Amsterdamse plekken voor een feestelijke kerst-afhaalmaaltijd. Afhalen 2.0 zeg maar (bestellen mag ook). Van drie- (of vier-)gangenmenu’s tot eenvoudige, maar o zo lekkere happen. Verwennerij! Lees hier meer.

Voor alle mensen buiten Amsterdam, ook voor jullie is er genoeg keuze, kijk maar eens hier. Of dit is ook zo leuk, thuis borrelen met Kerst is geen nieuw nieuws, maar kijk eens in deze lijst. Dit zijn namelijk de beste adressen voor de borrelbox @home. 

Hotel Thuis

Hotel Thuis

Als je dan toch binnen zit, dan de boel ook maar eens goed en grondig aanpakken. Zo is onze Bart Bouwt categorie geboren uit het idee dat we onze reizen graag mee naar huis nemen. Hotel Thuis zeg maar. Er zijn namelijk zoveel verdomd mooie hotels, qua looks én concept. Hotels waar we nog wel het een en ander van kunnen leren. Hoe? Zo bijvoorbeeld. Een handjevol manieren waarop hotels ons inspireren en tips die je easy peasy in je eigen huis kunt doorvoeren. Lees hier meer.

Ieder jaar weer willen de ons hele huis op zijn knapst decoreren. Maar heus niet alleen het huis! We willen zo’n tafel waar je U tegen zegt. Zo’n tafel die je voorbij ziet komen in films, op de gram en in tijdschriften. Je weet wel, zo’n jaloersmakende tafel met alles erop en eraan. Lees hier meer.

Netflix & Chill

Netflix & Chill

Avondje Netflixen? Lees hier voor onze tips. Chill-modus-aan, popcorn in de maak en tijd voor een urenlange (zeg maar gerust: dágenlange) Netflix (& co want Videoland doet natuurlijk ook mee) sessie. En wist je dat het laatste deel uit de uitspraak ‘Netflix and Chill’ niet staat voor relaxen maar voor sexen? Goed idee wel hoor! Voor wie weer eens wat anders wil bij het de koffer in duiken hebben we een fijne categorie, In bed met Bart. (en ja, dat is ook samen leuk!)