8 december 2021, door Maartje

Winter Wonder Walk door het Museum Quarter in Amsterdam

8 december 2021, door Maartje

Winter Wonder Walk door het Museum Quarter in Amsterdam

Misschien heb je 'm al even gespot bij onze wekelijkse weekendtips, maar we doen 'm hier nog even dunnetjes over. Omdat ie zo leuk is: de Winter Wonder Walk door het Museum Quarter in Amsterdam. Want laten we wel wezen: wanneer je titel ‘Winter Wonder Walk’ is, dan heb je ons. Lezen we verder, dan leren we dat het hier een bijzondere wandeling betreft die je meeneemt langs de highlights van Museum Quarter Amsterdam. En ja, dat is dus veel meer dan Neerlands grootste musea en de welbekende PC Hooftstraat alleen! Let maar eens op.

Winter Wonder Walk @ Museum Quarter, Amsterdam

Winter Wonder Walk @ Museum Quarter, Amsterdam

Kijk, we hebben het hier dus over culturele audiotour én een foodwalk door één van de meest tot de verbeelding sprekende wijken van Amsterdam: Het Museum Quarter, ofwel the hood rondom het Museumplein. Jaja, denk je nu, daar kennen we het toch wel? Mis! Want dan heb je de verhalen van Meesterverteller Willem de Ridder vast en zeker nog niet gehoord. Wanneer je de tour van deze beste man, weet je meteen waarom hij zichzelf ‘meesterverteller’ mag noemen. Hij leidt deelnemers met de gratis audiotour vanaf het Rijksmuseum langs Het Concertgebouw en de Vondelbunker en vertelt over het ‘geheime’ standbeeld van Pierre Cuypers op het Rijksmuseum, de roemruchte Vondelbunker en de dichter P.C. Hooft. Op drie zaterdagen in december is de Winter Wonder Walk bovendien ook een foodwalk. Op 4, 11 en 18 december kun je ouderwets ‘afstempelen’ voor heerlijke wintersnacks bij Brasserie Keyzer (Kreeftenbisque!), TEN Good Food Cafe (Stedelijk), The Seafood Bar, Allestedlund/Baguette Boutique, Blushing en Kiosk Rembrandt Van Gogh.

Kids mee? Jazeker! De spannende stijl van Willem de Ridder maakt de audiotour geschikt voor de hele familie. Bovendien eindigt de wandeling bij het mooiste winterse plaatje van Amsterdam: de IJsbaan op het Museumplein. De audiotour is gratis te downloaden op museumquarter.com/winter-wonder-walk en start tussen de IJsbaan en het Rijksmuseum naast de sculptuur ‘HOPE’.

Winter Wonder Walk

Audiotour (gratis). Start naast sculptuur ‘Hope’ tussen het Rijksmuseum en de IJsbaan op het Museumplein. museumquarter.com/winter-wonder-walk

 

Foodwalk

Zaterdag 4, 11, 18 december tussen 14.00 -17.00 uur

Deelname is gratis en alle minigerechten van de deelnemende horeca kosten ongeveer € 5 per stuk. Reserveren is niet nodig en stempelkaart is af te halen bij startpunt naast HOPE kunstwerk. Voor meer informatie op museumquarter.com/winter-wonder-walk