7 mei 2017, door Maartje

Workshop: Tuinieren in de Bijlmerbajes Amsterdam

7 mei 2017, door Maartje

Workshop: Tuinieren in de Bijlmerbajes Amsterdam

Moet je horen... We schreven deze al eerder maar vergaten hem online te zetten. Oopsie. Dus herschrijven die hap. En nog een keer online, maar nu echt. Je kunt de bajes in. Mits je niet bang bent om vieze handen te krijgen. Maandelijks wordt in de voormalige Bijlmerbajes, waar een AZC gevestigd is, een middag georganiseerd om samen met de bewoners groente te verbouwen. Het doel is om de vluchtelingen die er wonen zich meer welkom te laten voelen en/of te leren van elkaars culturen. De workshop wordt gegeven en georganiseerd door Stadsboeren, een stichting die lege plekken in de stad opvult met mobiele moestuinen. Jongens (en meisjes natuurlijk) die weten wat ze doen dus.

Ja, je zult er wat zand van onder je nagels krijgen maar daar krijg je dan wel mooie ontmoetingen, een workshop tuinieren én het binnen spieken in de voormalige Bijlmerbajes voor terug. Deelnemen is helemaal gratis. Je moet je alleen even aanmelden via info@stadsboeren.org. De groenten die worden geoogst gaan naar de bewoners. En als je vraagt wat ze ermee gaan koken, kom jij wellicht met interessante nieuwe recepten thuis.

Workshop: Tuinieren in de Bijlmerbajes, je kunt mee tuinieren op 6 mei, 3 juni, 8 juli, 19 augustus en 2 september 2017.