Nederland, Utrecht29 november 2015, door Maartje

Yoepz, Utrecht

Nederland, Utrecht, 29 november 2015, door Maartje

Yoepz, Utrecht

Gin Tonic en kreeft: kun je het weekend beter beginnen? Joep, de eigenaar, begrijpt dit en daarom heeft Yoepz (genaamd naar Joep, duh) in Utrecht het allebei.

Yoepz’ formule is simpel. Voor de vleesliefhebber kip, voor de visliefhebber kreeft. Het eten is om te watertanden, het interieur een mix van Franse bistro en industrieel met een strakke bar en veel staal.

Favoriet is de halve kip met pittige Portugeze piri pari saus. En de salade met kreeft. Die ook. De kreeft is lekker sappig en simpelweg fantastisch (als het kon, zouden we hier elke dag kreeft eten). En als die kreeft dan ook nog eens gecombineerd wordt met knapperige asperges en zachte avocado: yum! Daar mag je ons best voor wakker maken.

Waar we ook blij van worden? Yoepz begrijpt dat er van eten genoten moet worden, dus een slabbetje krijg je er bij het eten bij. Kun je dus gewoon je mooie jurk aantrekken tijdens date night.

O, en het is ook meteen onze lievelings borrel-stek, want: kreeftbitterballen en garnalen met limoenmayo. Is it Friday yet? Yoepz