20 september 2017, door Maartje

Yoga Nidra aka Slaapyoga

20 september 2017, door Maartje

Yoga Nidra aka Slaapyoga

Het volgen van een lesje Yoga Nidra - oftewel slaapyoga – stond al een tijdje op de verlanglijst. Want come on, de combinatie van de termen slaap en yoga word je toch spontaan nieuwsgierig naar?! En tegelijkertijd ook sceptisch door het feit dat het – alwéér – een “nieuw” soort yoga is. Maar alle twijfels, vooroordelen en vraagtekens konden van tafel. Het was fantastisch!

Eindelijk was het zover en mocht ik bij Eliane Bernhard op de mat komen liggen. De eerste zondagavond - na de zomermaanden - dat het rond acht donker begint te worden. Kaarsjes aan, matjes klaar, schapenvachtjes erop, dekentjes paraat. En klaar voor een nieuwe ervaring. Een ervaring die beloofd is ontspannen te zijn.

Yoga Nidra is een ontspanningstechniek die gebruikt wordt om je geestelijk en lichamelijk voor te bereiden om diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. Thanks Wikipedia voor deze uitleg. In praktijk helpt een lesje slaapyoga je om enorm te ontspannen. En – wat mij betreft – doordat Eliane je zo heerlijk begeleidt veel makkelijker in meditatie komt. Het is een sessie tussen je mat, je – zwevende - lichaam en de stem van Eliane. En verder zijn alle moetjes, lijstjes en gedachten ver weg. Heel ver weg. Het resultaat zal per deelnemer verschillend zijn. Maar ik vermoed liggen rondom je enorm ontspannen, gerevitaliseerd, bevrijd en zachter voelen.

Als je een extra portie ontspanning kunt gebruiken, ga! Boek een lesje, trek een makkelijk pakje – of je pyjama – aan, ga op die mat liggen en Eliane doet de rest voor je.

Yoga Nidra door Eliane Bernhard, 6 dagen per week afwisselend bij Bluebirds, Thrive Yoga en Sukha Yoga in Amsterdam.

x, Nina