Nederland, Amsterdam9 januari 2023, door Demi Passier

Yuzu Dining Bar is dé modern-style Japanese Yakitori bar in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 9 januari 2023, door Demi Passier

Yuzu Dining Bar is dé modern-style Japanese Yakitori bar in Amsterdam

Waarschijnlijk kende je Yuzu Dining aan de Bierkade in Den Haag al. Hier smulden we van Japanse streetfood van de Robatayaki grill. En nu mogen we aanvallen bij de tweede vestiging, die aan de Kerkstraat in Amsterdam is geopend. Met een interieur dat je van Yuzu gewend bent: hip, een tikkeltje donker en sexy. Wel met een andere keuken: Yuzu Dining Bar in Amsterdam is namelijk een modern Japanese-style Yakitori bar. En nee, niet de standaard yakitori zoals je die al kent (hebben ze ook), maar yakitori in verschillende, spannende, jasjes. Ga daar maar eens voor zitten onder het genot van een Yuzu sake, van origine een drankje wat je krijgt als je met vrienden bent. Cheers!

 

 

Yuzu Dining Bar

Yuzu Dining Bar

Als je binnenkomt vallen de Japanse eyecatchers je gelijk op. Stokjes op tafel, muurschilderingen (die zo mooi zijn dat het bijna behang lijkt) van tijgers en Japanse vrouwen, intieme belichting en veel donkere kleuren. Het zijn de perfecte ingrediënten voor een avondje uit in Amsterdam. Zeker als later op de avond de muziek net een tandje harder gaat. Je neemt plaats aan de lange bank tegen de muur, de grote houten tafels of aan de bar, zodat je gelijk goed mee kunt spieken naar al het lekkers wat de barman aan het shaken is. Vanaf elke hoek van het restaurant kijk je uit op de open keuken – wat ook altijd heerlijk spieken is.

Op het menu

Op het menu

Ook hier gaven de mannen van Yuzu een moderne twist aan de klassieke Japanse keuken. Waar ze eerder in Den Haag grilden op hoge temperaturen en bincotan houtskool, serveren ze in Amsterdam tien verschillende soorten yakitori van kip met spannende bijgerechten om te delen. Bouw de spanning op en begin met een yakitori van kipdij. Als je vervolgens kiest voor de kippenlever ben je wel warmgedraaid voor de kippenhartjes. Klinkt enger dan het is, geloof ons, serieus lekker. No-waste staat namelijk centraal. On the side lepel je een gegrilde avocado in een chili knoflook glaze en eet je miso komkommer en frietjes van sushi rijst in gerookte miso saus (hier wil je meer van!). Zelfs de salade van ijsbergsla en hijiki zeewier ziet er te mooi uit om op te eten, en toch doe je het.

What's drinkin'

What's drinkin'

Bij Yuzu begin je met een sake (duh) en deze is lekker. Lekkerder dan je wellicht zou verwachten van een sake. Om in de Japanse sferen te blijven bestel je daarna een Japanse whiskey afgewisseld met een signature shotje Yuzu sake van de barman, die zeker niet te beroerd is om er gezellig eentje mee te doen. En ja, dit is zo een gevaarlijk shot waar je meer van wil omdat-ie zo lekker is. We lieten ons dan ook stiekem vertellen dat je deze ook op hun eigen website kunt kopen. Net als de lekkere geheime saus waar je de rijststicks in dipt. Omdat Yuzu open is voor late-night drinks, blijf je hier eigenlijk wel tot de late uurtjes (in het weekend tot 02:00) hangen, want je hebt de cocktails nog niet geprobeerd. Je begint met een frisse Yuzu Fizz en sluit af met een Chocolate Nikka van eigen Yuzu blend espresso. Ja, zeg die plannen voor morgen maar alvast af.