Nederland, Zaandam19 oktober 2020, door Michel + Renske

Zaansch Faam: de leukste woon + cadeau winkel van Zaandam

Nederland, Zaandam, 19 oktober 2020, door Michel + Renske

Zaansch Faam: de leukste woon + cadeau winkel van Zaandam

Komen we weer aan hoor... Met 'ons' Zaandam. Maar weet je, de sympathieke mini-stad is gewoon een heerlijke uitvalsbasis als we de drukte van Amsterdam even zat zijn en we staan er bovendien in een wip en een scheet. Dus tsja, daar gaan we/ daar ga je! Moet je deze ook meteen even op je to zetten hoor: Zaansch Faam. Dat is namelijk een absoluut heerlijke dagbesteding mocht je er op uit willen en een veilig bezoek willen brengen aan de stad in de damp van Amsterdam.

Zaansch Faam, Zaandam

Zaansch Faam, Zaandam

Dat zit zo: de vriendelijke Willemien runt haar winkel die ze de Zaansch Faam gaf. Daarnaast reist ze ten minste 1x per jaar af naar het hoge noorden om mooie vintage spullen te zoeken voor in de Zaansch Faam winkel en gelijknamige webshop. Waarom Scandinavië? Omdat daar alles nét even anders dan wat je in Nederland kan vinden natuurlijk! Waarvan acte: wie een middag in Zaansch Faam spendeert zal de gedachtengang van Willemien beamen.

Alle spullen zijn met zorg uitgezocht en hebben als belangrijkste criterium dat ze een hoog ‘Feelgood’ karakter hebben. We like that. Het assortiment bestaat uit vintage parels (hallo prachtige kasten, vazen en bureautjes) maar ook heerlijk nieuw spul zoals kandelaars, leuke mokjes en de mooiste kids spullen.

Nieuw spul is er ook: merken als Anna+Nina, Madam Stoltz, &Klevering, Vondels en Fabienne Chapot zijn van de partij en dat dus aangevuld met de mooiste tweedehands items voor in je huis waarvan je alleen durft te dromen.

En ben je nog niet overgehaald om de oversteek te maken? Soms wil het dat Vedi Patisserie wat lekkers komt neerzetten bij de dames van Zaansch Faam. En dan… Dan heb je naast de mooiste cadeaus voor vrienden en jezelf dus ook meteen een goed gevulde tas aan lekkers in je bezit en kan je met een gerust hart terug naar de stad. Ha! En weg ben je, toch?

Westzijde 132, 1506 EJ Zaandam