5 november 2020, door Nina van Hilst

Zes maanden geen kleding kopen met The No Buy Challenge

5 november 2020, door Nina van Hilst

Zes maanden geen kleding kopen met The No Buy Challenge

Zes maanden lang geen kleding kopen. Ja dat lees je goed. Zes hele maanden helemaal geen kleding kopen. Ook geen tweedehands. He-le-maal niks. Nada. Met The No Buy Challenge gaan al velen het aan. Met als voornaamste redenen een positieve impact hebben op het milieu en je eigen koopgedrag veranderen. De uitdaging start op 1 januari 2021 en loopt tot 1 juli 2021. Aanmelden kan zeker nog!

The No Buy Challenge

The No Buy Challenge

Marieke en Sara werken beide al wat jaartjes in de duurzaamheid. Marieke met haar platform The Green Girls en Sara met When Sara Smiles inspireren velen om duurzamere stappen te maken. En ze voeren de druk nog wat op. Wat als we nu gezamenlijk van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021 geen kleding kopen? Geen nieuwe kleding, geen vintage of tweedehands. Maar ruilen en huren mag wel. Sowieso mag alles, want je bepaalt zelf de regels. Smokkelen mag ook. Maar hoe meer je je aan de regels houdt, hoe grootster het effect van de challenge zal zijn op jouw leven. Je zult anders naar je kleding kijken. De impact op het milieu is gunstig. En wie weet is dit wel de start van jouw capsule wardrobe.

De challenge belooft op vele vlakken iets positiefs bij te dragen. Je leert om opnieuw naar je eigen kledingcollectie te kijken. Om te waarderen en herontdekken wat je al hebt. En om creatief te worden met stukken die je wellicht kunt vermaken of anders dragen. Om de items die je niet meer draagt te ruilen met andere deelnemers of vrienden. En om andere opties – zoals huren – eens uit te proberen. Vanzelfsprekend heeft het niet kopen een gunstig effect op het milieu. Minder CO2 en minder vervuiling. En denk eens aan de tijd en het geld dat je bespaart door even een half jaar niet met kleding kopen bezig te zijn. Uiteraard beloof je jezelf een mooie beloning als je de challenge met succes hebt afgesloten. Al zit de kans erin dat je aan het einde van de zes maanden héél anders naar de kleding die je wilt aanschaffen zult gaan kijken.

Meer info en aanmelden kan via The No Buy Challenge.