Nederland26 oktober 2018, door Maartje

Zo waanzinnig gedroomd: Minderen voor Kinderen

Nederland, 26 oktober 2018, door Maartje

Zo waanzinnig gedroomd: Minderen voor Kinderen

Van 1 tot en met 7 november roepen UNICEF Nederland en LINDA.foundation iedereen op om een week lang te Minderen voor Kinderen. Je neemt een keer geen koffie buiten de deur. Gaat een avond niet uit eten met een vriendin maar kookt gezellig samen thuis. Of laat dat pak koekjes lekker in het schap staan. Al die besparingen houd je bij in de app of de website. Of gewoon geschreven op een stukje papier. En het totaalbedrag kun je doneren aan de actie. Doe je mee? Hoe je kunt besparen? Wij doen wat suggesties.

Minderen voor Kinderen: gezellig besparen

Minderen voor Kinderen: gezellig besparen

Inkoppertje natuurlijk. Verruil je avondje uit eten, bios of borrelen voor een gezellig avondje thuis. Zelf koken, Netflix en zelf een fles wijn open trekken zijn ineens tien – wat? honderd! – keer leuker als je weet dat van jouw bespaarde Euro’s een kind blij gemaakt gaat worden. Voor €5 kan een kind in Nederland toch ineens trakteren in de klas. Of een thermische deken voor een kind ver weg gekocht worden.

Minderen voor kinderen: gezond besparen

Minderen voor kinderen: gezond besparen

Deze gaan we zelf invoeren. Een week lang gaan we een extra stok achter de deur hebben om geen ongezonde dingen te kopen. Die zak chocolade pepernoten laten we lekker in de supermarkt liggen. Bij dat koffietje met een vriendin bestellen we deze keer geen taart. Of beter nog, dat koffietje doen we met een lekkere wandeling door het park vergezeld door een thermoskan thee. Bijdragen aan de kinder-spaarpot én gezond doen. Twee vliegen, houden we van.

Minderen voor kinderen: geld teveel

Minderen voor kinderen: geld teveel

Of je nu geld teveel hebt en dit wil doneren aan het mooie project. Want los doneren kan natuurlijk ook. Of dat je één week lang even geen dagelijkse koffie on the go haalt, maar gewoon uit de koffieautomaat op het werk. Kleine besparingen of grote donaties, bij elkaar tellen ze allemaal toch op. En kunnen we met z’n allen aan het einde van de week erg trots zijn op het bedrag wat heel veel kinderen wereldwijd blij gaat maken of zelfs redden.

De app downloaden kun je hier voor Apple en hier voor Android.

Meedoen via de website www.minderenvoorkinderen.nl is tevens mogelijk.