Nederland, Utrecht7 februari 2020, door Maartje

Nu we het toch over Utrecht hebben… restaurant Brass, daar moet je wezen

Nederland, Utrecht, 7 februari 2020, door Maartje

Nu we het toch over Utrecht hebben… restaurant Brass, daar moet je wezen

Nu is deze plek voor de Utrecht-kenner dan wel inwoner vást en zeker gesneden koek, vast, maar wij, Amsterdamse Brabanders, liepen onlangs voor het eerst tegen restaurant (en hotel) Brass en waren me toch een potje blij verrast! Wát een fijne, comfortabele, bullshitloze plek! Een heerlijk restaurant dat doet-wat het moet doen (en dat dan heel goed) met daarboven een aantal dondersknappe slaapkamers. Een beetje zoals ze dat in Engeland (lees: The Cotswolds) zo goed kunnen, maar dan 'gewoon' in Utrecht. Afijn, u begrijp: restaurant Brass, daar moet je wezen in Utrecht.

Restaurant Brass Utrecht

Restaurant Brass Utrecht

Eerst het restaurant: in een beetje klassiek, beetje modern (ja hoor, dat kan: gedempte groene tonen op de muren, lange leren banken en glanzende bollampen doen de truc) lokaal dat je vindt tussen de immer leuke Voorstraat en de Janskerk worden Franse en Italiaanse klassiekers geserveerd die nét wat anders zijn dan anders. Met Oosterse invloeden bijvoorbeeld. En nee, dat wordt verrassend genoeg geen bonte kermis. Begin vooral met de oesterproeverij vooraf en laat de rest van de avond vooral lekker over je heen komen, niet in de minste plaats wat betreft de wijnen: bij Brass zijn ze gek op wijn en de o zo vriendelijke gastvrouw adviseert je maar wat graag.

Nu we er over nadenken, denken we dat Brass wellicht gewoon het best bewaarde geheim van Utrecht is. Lekker centraal maar toch ontzettend in de luwte waardoor het een beetje als een minivakantie voelt (wat helemaal waar wordt wanneer je voor het gemak na het diner ook nog je intrek neemt in een van de fraaie hotelkamers, en je de volgende dag easy going mag beginnen). Het restaurant valt misschien nog wel het beste te omschrijven als de huiskamer van eigenaren Sidney en Maartje (what in a name). Gemoedelijk, gezellig, huislijk. Maar lekker. Altijd lekker. En die naam? Die komt van eerdergenoemde grote ronde lampen in koperkleur (brass) boven de tafels.

Had je nog een reden nodig om te reserveren? Nee toch? Let’s go!