Nederland, Utrecht22 december 2015, door Maartje

Le Jardin, Utrecht

Nederland, Utrecht, 22 december 2015, door Maartje

Le Jardin, Utrecht

Utrechts nieuwste, restaurant Le Jardin, kan zomaar eens Utrechts nieuwste lievelings gaan blijken. In een opvallend donkerblauw pand aan de Mariaplaats (kan niet missen, en ook nog een terras voor de deur) nam Le Jardin het stokje over van restaurant Delano. Maar nee, het nieuwe Le Jardin is niet voor iedereen; er staat namelijk voornamelijk groente op de Frans georiënteerde menukaart en daar moet je wel zin in hebben (hoewel die Franse groentekaart afgewisseld wordt met "een mooi stukje vlees, vis of gevogelte", zo beloofd de eigenaar. Mooi).

Het hoogtepunt (naast dat bijzondere menu) van Le Jardin: het interieur. Je zit, letterlijk, tussen de planten, het ziet er groen van, hoewel verder alles voornamelijk blauw gelakt is. Wederom: mooi. De leukste (vinden wij) zitplekken zijn die in de serre waar een heuse binnentuin gecreëerd is (doet een beetje denken aan Hotel Amour in Parijs, de eerste; er opende onlangs een tweede vestiging), al is de zithoek met comfortabele bank voor open haard aan de rand van het meer fancy restaurantgedeelte evengoed een heerlijke plek voor een zondaghangdag. Dat meer fancy restaurantdeel kent verder een lange bank met tafeltjes, om te tafelen dus, en gezellige ronde stellen voorzien van wit tafellinnen, de altijdgoedklassier.

Barts-Boekje-le jardin utrecht

Al die planten zijn geen toeval aangezien het bij Le Jardin om everything green draait. Groentenomie, zo noemen ze dat. Maar mooi is het ook, en handig aangezien de kruiden waarmee gekookt wordt, vers uit de kas in het midden van het lokaal geknipt worden. Daarnaast heeft Le Jardin een plantenwinkel, doodleuk in het midden van de zaak, een regelrechte aanvulling op het groenten-planten-kruiden-alleswatgroenis-concept. Plus een eigen bio-wijn, een cuvee. En, daar komt de klapper, het plan is dat er binnenkort ook een boetiekhotel opent boven de restaurantbloemenwinkel. Vol verwachting klopt ons hart. Le Jardin

Nog meer referenties: we moeten ook denken aan Roomservice at Olofs, het pop-up restaurant dat vanaf 17 januari opent in Amsterdam, maar dat terzijde.