Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 17-07-2018
  • Eten & drinken, Nederland, Utrecht, Weekendtip

10 x het leukste (en meest inspirerende) van Utrecht

10 x het leukste (en meest inspirerende) van Utrecht

Het midden van het land en zodoende dé plek om af te spreken met van die vrienden die je eigenlijk veel te weinig ziet. Of gisteren nog zag. Anyways: Utrecht uit, nooit verloren. Waar moet je wezen (zeker tijdens deze prachtige zomer van 2018)? Hier bijvoorbeeld. 10 x het leukste én het meest inspirerende van Utrecht (kijk maar naar het filmpje!)

Roost aan de Singel

Hoeveel redenen wil je hebben om richting Roost aan de Singel te toeren? Het 'stadsstrand' in het park (een parkstrand?) is je beste optie tijdens een zonnige dag: groot, gezellig, pal in de zon, aan het water en midden in de stad. Alsof dat nog niet genoeg is houdt Roost aan de Singel het graag gevarieerd. We noemen oesteravonden met oesters voor €1,- per stuk. Er komen paella, sangria en tropische deuntjes-middagen voorbij, er staan sticky chickenwings op het menu, een portobellosteak en als het even kan is er kreeft met citoen-knoflookboter, coleslaw, sliderbun en chipotlemayonaise als special. Of de Sunday ROOST voor slechts 19,50 p.p. Hoi Roost! Lees meer: Roost aan de Singel

Museum Fundatie van Renswoude

Ook in het centrum van Utrecht, verstopt en toch o zo wonderschoon als je het eenmaal gevonden hebt, staat het Museum de Fundatie van Renswoude. Een oord dat je vind tussen de piepkleine parochiewoningen. En verder? Verder moet je het filmpje maar even bekijken.

"Anyways: Utrecht uit, nooit verloren."

Restaurant Marcus @ Kanaal30

Marcus begon, off all places, in IJsselstein. Nee, daar komen wij ook zelden. Zonde want we begrepen dat Marcus daar een dikke hit is, sinds dag 1. Aanschuiven doet heel IJsselstein er voor de goede koffie, taart, broodjes en een biertje op zijn tijd. Een dikke hit dus. En dus wilde (en kon) Marcus groter. Dat groter gebeurde in het nieuwe Kanaal30, een verzamelpand aan de rand van Utrecht stad. Dikke pret want een en ander werd letterlijk Marcus 2.0: hetzelfde lekkere sfeertje, dezelfde hartelijkheid, dezelfde goede koffie... Meer van het goede eten en drinken. Zoals de borrelplankproeverijen - aanrader! Leer meer: Marcus @ Kanaal30

The Streetfood Club

Dé Utrechtse opening van de afgelopen maanden, of zelfs jaren, moet de opening van The Streetfood Club zijn. Niet zo verrassend wanneer je bedenkt dat de boel in elkaar gedraaid werd door onder andere de mensen die ook (mede) verantwoordelijk zijn voor MaMa Kelly in Den Haag en Amsterdam. Juist, die kip en kreeft-favoriet. In Utrecht ‘doen’ ze het net even anders, en wel met het populaire street food, maar ook hier maakt de hype alle verwachtingen waar: een meer dan instagrammable lokaal, een fikse bar, goede stevige en zeer zeker smakelijke happen (mocht je daarna nog willen stappen) en een rete-gezellig totaalplaatje.

Simple

Simple? Maar die kennen we toch allang? Klopt. Ware het niet dat het restaurant dat al járen een van de allerbeste restaurant van Utrecht is, is verhuist. En met deze verhuizing kwam ook nog eens een knappe make-over. Daarom mag-ie dus gewoon in dit rijtje. Want je wilde al(weer) naar Simple vanwege het steengoede maal, de onberispelijke service en de fraaie wijnlijst, maar met de nieuwe looks heb je al helemaal geen excuus meer. Vinden doe je Simple tegenwoordig in het oude pand van Podium onder de Dom, het beste meeting point in Utrecht.

Metro City Kitchen

Pal naast Utrecht Centraal, in het WTC-gebouw naast de grote roltrappen aan de Jaarbeurszijde, kun je tegenwoordig neerzakken bij Metro City Kitchen, all day long. De zaak is van alle markten thuis. Dat is in dit geval heus niet alleen een leuke oneliner: bij Metro City Kitchen is het beneden, bij de Downtown Deli, lekker relaxed zitten, categorie no fuzz (laptop, koffie, meeting – dat idee). Wil je meer, dan wandel je de trap op naar het Uptown Dining restaurant. Beide lokalen zijn gigantisch (lees: altijd plek) en schijnt de zon, dan is er ook nog een net zo flink terras.

LE:EN

Aan de rand van Utrecht vind je de wijk Rotsoord, een ruig gebied met stadsmoestuinen aan de ene kant, en een cluster industriële panden aan de andere. In een van die panden, naast de voormalige Pastoefabriek, zit sinds 2004 Aziatisch restaurant LE:EN. Op het menu Aziatische hapjes om te delen – een beproefd recept dat nog steeds niet verveelt. Er is kokos-koriander- chutney met naanbrood en massaman curry, er is vegetarische sushi, eend, rosbief en er zijn stokjes met gemarineerde biefstuk. Plus: sprinkhaan – bijzonder. Het restaurant werd vanbinnen opgeleukt met grafiti en een verzameling planten. Met mooi weer gaan de grote deuren aan de voorzijde open en loop je zo van het terras naar binnen. En omgekeerd.

Biergarten Utrecht

Stay Tuned: begin augustus - 3 augustus is de openingsfuif - opent er een heuse biergarten in Utrecht! Aan de rand van de stad en een initiatief van Brouwerij Oproer (leuk! Lees meer: Brouwerij Oproer). Houdt het event in de smiezen via facebook.

Strand Oog in Al (SOIA)

Ook aan de rand van Utrecht-stad, maar dan in het westen, zit op het uiterste puntje van de wijk Oog in Al aan het Amsterdam-Rijnkanaal Strand Oog in Al, kortweg SOIA. Een stadsstrand en de plek waar heel Utrecht in het zomerseizoen rondhangt, op en rond de zitzakken en de picknicktafels rond het lage houten restaurantgebouw met dakterras dat het centrum van Strand Oog in Al vormt. Er wordt bovendien gebarbecued dat het een lieve lust is. Wel even een schaaltje BBQ-goodness reserveren, het barbecueën mag je daarna zelf doen, of je kunt er een kok bij reserveren. Vlak de plek ook met minder mooi weer niet uit: dan worden er yogasessies, (kerst)markten en borrels georganiseerd. Niet iedere dag, wel met regelmaat. Kortom: zomer? Strand Oog in Al. Winter? LE:EN. Maar anders- om kan ook.

DE VElDKEUKEN

Net buiten Utrecht, in Bunnik eigenlijk, een heerlijk stukje op de fiets vanaf Utrecht centrum, vind je De Veldkeuken. Lees meer: De Veldkeuken