Nederland21 juni 2020, door Maartje

Lekker dagje de natuur in: de Veldkeuken + aardbei en kersenboomgaard Oosterom

Nederland, 21 juni 2020, door Maartje

Lekker dagje de natuur in: de Veldkeuken + aardbei en kersenboomgaard Oosterom

Yes, weer een heerlijke dag voor een dagje natuur en vermaak. Zo moet je een van deze (zomer)dagen ab-so-lúút een dagje uittrekken voor Bunnik. Bunnik? Say what? Ja. We kunnen er ook niks aan doen maar het is er fijn, geloof ons nou maar.

Onder de rook van Utrecht vind je de Veldkeuken, een heerlijk plek midden in de bossen. Een prachtig, prestigieus (in a good way) gebouw met daarachter een gezellige grote stal waarin zich zowel een winkeltje als een restaurant (met terras) bevindt. En vóór dit mooie tafereel mag je nog een watertje bedenken met roeiende en kanoënde mensen erin. Like.
Bij de Veldkeuken eet je heerlijk, écht eten. De kaart geeft je beperkte keuzes, en dat is juist het lekkerst. Zo ga je in de ochtend voor of een plankje met ei toast, granola yoghurt en een croissant of voor een vega brekkie met banaanpancakes, gazpacho en toast met ajvar en tomaat.
Voor de lunch kies je de klassieker (tip!) met heerlijke quiche, salade en brood, of ga je voor een uitgebreider pakket en neem je de proeverij met ja hoe zeggen we dat; van alles wat lekker is. Voor de kiddo’s is er een een zogeheten kabouter lunch, iedereen blij. Overigens moeten we nog benadrukken dat borrelen hier ook een feest is, neem wijn en bijvoorbeeld de brie uit de oven (brie, knoflook, honing, rozemarijn – mega lekker).
Voor diner wordt er een vast menu geserveerd: check voor je gaat even de website om te zien wat er die dag klaar staat. Voor de kids is er een speciaal menu – nobody is excluded.
Koffie is overigens ook de moeite waard en neem er alsjeblieft een stuk taart of koek bij, die zijn namelijk niet te doen zo lekker. Geen plek meer op het terras of binnen? Ga naar de to go “caravan” en bestel je koffie daar, achter deze stek is een klein stukje gereserveerd voor de “to-go’ers” om het lekkers uit papieren bekertje op te smullen.
En daarna, als de koek op is? Loop een rondje langs de geitenboerderij, ga bloemen plukken of groente sprokkelen, in de tuin van Amalishof (let op, open op woensdag en zaterdag only). Of rij naar de buren, de buren zijn namelijk kersenboomgaard Oosterom. Koop een bakje kersen of aardbeien en zit deze heerlijk onder de gevulde bomen op te eten.