48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 23-05-2017
  • Amsterdam, Lijstjes, Weekendtip

11 x Zomer Foodfestivals Amsterdam

11 x Zomer Foodfestivals Amsterdam

HALLO ZOMER! En met hallo zomer komt Hallo Foodfestivals! Foodtruckje hier, hangtafel daar, barbecue op links en de bar op rechts... Wij blij, zij blij, iedereen blij. De leukste van Amsterdam van het komende seizoen op een rijtje, 11 x Zomer Foodfestivals Amsterdam, voor het gemak. First things first:

Rollende Keukens
Duh.
Westergasfabriek: 24 t/m 28 mei

taste

JUNI

Taste of Amsterdam
Van 2 tot 5 juni wordt het Amstelpark weer omgetoverd tot een groot eetwalhalla. De leukste beste lekkerste knapste restaurants verzamelen zich op dit stukje veld en zorgen voor de beste happen. Daarnaast een alcoholische versnapering en klaar is Kees.

Het Hoofdgerecht
We loven het sympathieke Stenen Hoofd al jaren omdat het zo'n vergeten stukje Amsterdam is, en toch heel centraal en bovendien - als-ie schijnt - tot laat in de volle zon. Met uitzicht over het IJ natuurlijk. Feest. Van 9 t/m 12 juni is het weer.

Barts-Boekje-bacchusBacchus Wijnfestival
Waar je ook altijd een potje ruimschoots op tijd mee moet zijn, is je kaarten aanschaffen voor het immer leuke Bacchus Wijnfestival. Want voor je het weet is dat – as usual – strak uitverkocht. Wil je niet, want je wil de 100+ wijnboeren die hun besties aanbieden, en de live muziek niet missen. Meer lezen die je hier, kaarten bestellen hier O! Het is 9, 10 en 11 juni, en het weekend erna, 16, 17 en 18 juni. Niet onbelangrijk. Zit meteen je hele maand lekker vol.

Raw Food Festival
Voor de liefhebbers van Barts Groene Hoekje: een Raw Food Festival. 1 dag maar en wel op 18 juni bij Boerderij Langerlust wat dus sowieso een pracht van een adres is die je vást nog niet kende. In Amsterdam Zuid-Oost, tegen het Gaasperpark aan.

Sloten Bier Festival
Kudos voor de titel van het Sloten Bier Festival. Sloten Amsterdam is de buurt waar het Amsterdamse Radion tegenaan schrikt qua locatie. En een sloot bier, dat krijg je op 25 juni. Bam. Radion

Barts-Boekje-happy sushiJULI

Food truck Festival Rrrollend 
Bekend concept eigenlijk. Niks meer aan toe te voegen. Wanner? van 7 t/m 9 juli in Amstelveen

Festival Trek
Idem. Van 14 t/m 16 juli Amstelpark

Happy Sushi Festival
Kijk! Dat is nou weer even helemaal iets anders: een Sushi Festival! Vinden we prachtig want dol zijn we op sushi en, maybe it is just us, we bestellen toch altijd de bekende weg. Wat 28 juli tot de uitgelezen datum maakt om daar verandering in te gaan brengen - proeven en testen is het credo. Nog beter wordt het aangezien het nieuwe Happy Sushi festival gehouden wordt bij ons favoriete Amsterdamse stadsstrand Blijburg.

Barts-Boekje-de paradeAugustus

De Parade
Heeft de Parade nog uitleg nodig? Nee toch? Het enige wat je elk jaar nog weten wil is wanneer het ook alweer is. Weten we: van 11 augustus tot en met 27 augustus.

Amsterdam Burger Festival
De 'one trick pony' restaurants en eetwinkels schieten als paddestoelen uit de grond. Want: liever 1 ding goed doen, dan een heleboel matig. Denk aan Avocadoshow, de Pindakaaswinkel, The Good Companion... En zo zijn er nog veel meer te verzinnen. Dus waarom ook niet in festivalvorm?! We couldn't agree more. Hulde dus al aan Happy Sushi, zie hierboven, en aan het Amsterdam Burger Festival dat voor 19 augustus opgelicht staat. Waar? Dat horen we snel.