Nederland, Rotterdam19 mei 2016, door Maartje

Restaurant The Park, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 19 mei 2016, door Maartje

Restaurant The Park, Rotterdam

Toe aan een ultiem verwenmoment? Voilà: de binnentuin van restaurant The Park in Rotterdam, sinds deze lente weer open voor een heerlijke lunch of diner in de buitenlucht. Chef-kok Richard de Vries en de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo lieten zich voor de nieuwe voorjaarsgerechten inspireren door het aanbod van de lente en de zomer. Resultaat? Asperges, Oosterschelde kreeft, oesters, aardbeien... etc etc.

The Park, het restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam, straalt een en al klasse uit, dat ten eerste. Goede wijnen, fantastische gerechten; prima plek om iemand mee naar toe te nemen als je indruk wil maken, vooral vanwege die fantastische gerechten. Wat dacht je van kalfshaas gepocheerd met cantharellen, doperwten, ravioli van Beluga linzen en rodewijnjus met long peper? Tel (lees: drink) daar een goede Barolo bij op en je bent wel even zoet.

In de binnentuin is het rustig genieten van bijvoorbeeld oesters met zwarte bonen, aardappel, piment en bosui, met uitzicht op de speciaal ingerichte buitenkeuken waar de chef-kok staat te shinen. In een buitenkeuken met alles erop en eraan waaronder een – ach had je hem maar in je eigen tuin – Big Green Egg, waar o.a. eerdergenoemde Oosterschelde kreeft op gelegen heeft. De “flower power” asperges met scheermes erbij. Klaar. Smullen. O, en ook nog eens een feestje op je bord (en je insta-feed). Als dat geen #followthesummer is. The Park.

 

reserveer-online-copy