7 april 2016, door Maartje

3 x Gezellig Gezonde Zaterdag – 9 april 2016

7 april 2016, door Maartje

3 x Gezellig Gezonde Zaterdag – 9 april 2016

Greenhouse De Ceuvel, Amsterdam
Is je cactus levend houden al een opgave? Dan moet je zaterdag 9 april op de Ceuvel vooral niet wezen. Maar voor de urban farmers onder ons, van wie de groene vingers zijn gaan tintelen van verlangen nu de zon is gaan schijnen, dan is een bezoekje aan De Ceuvel dit weekend een goed idee. Zaterdagmiddag kun je hier workshops en presentaties bezoeken over onderwerpen als aquaponics, vermi-composting, foodwaste en lokaal vegetarisch eten. Gewoon gezellig een biertje drinken kan ook altijd op het dobberende terras van De Ceuvel. Greenhouse, zaterdag 9 april 12.00 – 17.00, De Ceuvel, Amsterdam (Noord).

Barts-Boekje-vegan pop up

Vegan Spring Pop-up Dinner
Het vegan aanbod in Amsterdam neemt - gelukkig - steeds meer toe. Al is het nu nog niet dat je ieder weekend uitgebreid verrast kunt worden door een nieuw dier-vrij menu. En altijd maar dezelfde linzen of rauwe boerenkool, daar houdt niemand van. Dus zodra er een nieuw vegan menuutje op het menu staat, proberen we een gil te geven. Dit weekend mag je haute-cuisine aanschuiven bij Alexander van Vegan Sundays. Die belooft ons een voorjaars 4-gangen diner voor €45. Houdt de website van Vegan Sundays sowieso in de gaten, want ze hebben ook regelmatig kook-workshops om je eigen kook-kunsten nieuwe impulsen te geven. Vegan Spring Pop-up Dinner, 9 april 19.00 – 22.00, Conscious Hotel, Overtoom, Amsterdam.

Barts-Boekje-blijburg lentefeest

Blijburg Lentefeest
We schreven er vorige week al over en gaven kaartjes weg (helaas helaas, die zijn al weg). Dit weekend staat Blijburg in het teken van zaaien op het Lentefeest. Overdag zijn er workshops, lezingen en volop leuks voor kids. In de avond mag er gedanst worden en kunnen de kleren uit (in de hottub dan). Blijburg Lentefeest, zaterdag 9 april 10.00 – 05.00, Amsterdam (IJburg).