Nederland18 januari 2021, door Barts Boekje

4 x Netflix en boshuisje: we got you covered

Nederland, 18 januari 2021, door Barts Boekje

4 x Netflix en boshuisje: we got you covered

Wie Bart een beetje leest, weet: wij zijn eigenlijk helemaal niet zo vies van de herfst. Nee joh, ben je mal. Ieder nadeel heb z'n voordeel, zou ons Johan zeggen. Doe daar een vleugje hygge bij en voilà, we knuffelen de herfst met al haar charme. Maar oké, die charme, die moet je zelf – zoals het Zweedse hygge je leert – wel opzoeken en uitmelken. Geen probleem voor ons. Voor ons is herfst uitwaaien of juist neerdalen: met een dekentje en kop thee ergens knus op de bank. Huisje, boompje, schermpje, dat idee. Immers, geen beter moment om schuldvrij eindeloos te Netflixen dan tijdens een regenachtige dag, in een hutje op de hei. Daarom presenteren wij u: 4 prachtige boshuisjes in Nederland.

Bed & Boshuisje - Holten

Bed & Boshuisje - Holten

Bed & Boshuisje, de naam alleen al klinkt al hartstikke knus. Zeg ons maar na: Bart, Bed & Boshuisje. Hihi, alsof het zo heeft moeten zijn.

Maar anders dan dat die naam doet vermoeden betreft het hier niet één, maar twee huisjes. Midden in de natuur. De huisjes zijn van Marleen en Martijn en liggen in recreatiegebied De Borkeld, vlakbij Holten en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Huisje één, Huisje Nordic, is ingericht in Scandinavische stijl. Dankzij succes volgde huisje twee, Huisje van Toen, dat is ingericht in vintage stijl.

Voor beide huisjes geldt: dankzij de grote raampartijen ben je overal omgeven door groen. En wie groen ziet, krijgt lekkers: grote kans dat je ‘s ochtends wordt getrakteerd op eekhoorntjes en vogeltjes. Vanuit hier naar buiten naar de regen kijken, is een feestje.

Oh, en hadden we al gezegd dat honden welkom zijn?

Netflix-tip: de Spaanse serie Vis a Vis. Doet denken aan Orange Is The New Black, maar dan met Spaanse señoras in een gevangenis. Niet te eng, niet te grimmig, gewoon vermakelijk om naar te kijken. Bovendien staat het vierde seizoen net op Netflix, dus dat bingen moet wel lukken.

 

 

Het Boshuisje - op de Veluwe

Het Boshuisje - op de Veluwe

Hebben we het over knusse, knisperende huisjes, dan mag een boshuisje op de Veluwe niet ontbreken. Natúúrlijk niet. Daarom introduceren wij zonder al teveel poespas: het Boshuisje op de Veluwe.

Dit huisje – dat ook echt uit ziet als een blokhut – staat samen met andere vakantiehuisjes op een ruim bosperceel en is omringd met enorme beuken en eiken. Je kunt hier niet heel veel anders doen dan bomen knuffelen, en heus, ook dat is best leuk. Je loopt (of fietst) zo de bossen in en daarna mag je weer vrolijk verder met Netflixen.

Netflix-tip: Peaky Blinders. Niet alleen is Peaky Blinders van hetzelfde niveau als Game of Thrones (gevalletje moet-je-gezien-hebben). Maar ook is Peaky Blinders te mooi gefilmd om maar met een half oog te kijken. Ben je dan toch in een omgeving van hout, rust en reeën, dan verdient Tommy Shelby (de Peaky-baas) je volle aandacht.

Boshuis Nij Hildenberg – in het Friese Appelscha

Boshuis Nij Hildenberg – in het Friese Appelscha

‘Ons houten vakantiehuis staat in het bos in Appelscha, Friesland, en is bereikbaar via een mooie weg, waar vroeger alleen de schaapsherder met zijn schapen kwam,’ zo leest de eerste zin op de website. En we geven toe: wij zijn al om bij het woord ‘schaapsherder.’

Het Scandinavische huis – dat wil zeggen, qua look & feel – staat aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en is precies goed voor evenhelemaalniksnoppesnada, met vrienden (je kunt er met 6 man terecht al moeten 2 mensen dan wel in een stapelbed) of je gezin.

Netflix-tip: omdat je hier met meer dan twee personen kunt vertoeven, tippen wij Geen sprake van van Ronald Goedemondt. Zijn kaarten voor de Amsterdamse shows zijn altijd binnen no time uitverkocht en nu je hier toch bent om de stad te ontvluchten en op adem te komen: Ronald is at your serivce.

 

Boshuis Nooit Gedacht – ook in het Friese Appelscha

Boshuis Nooit Gedacht – ook in het Friese Appelscha

Is Nij Hildenberg volgeboekt? Geen stress, jij hygge-fanaat. Dan gaan we gewoon verder naar het volgende boshuisje in Appelscha. Boshuis Nooitgedacht, wie had dat gedacht?

In dit huis is er alles aan gedaan om je als de wiedeweerga thuis te laten voelen. Fijne meubels, een vleugje vintage en een gezellige woonkamer. Grenzend aan de eethoek, vind je bij de houtkachel een bank en twee rotan fauteuils. Zeg maar gerust Netflix-heaven.

Wil je als pauze even een frisse neus halen? Je loopt zo het nationaal park Het Drents Friese Wold in. En er mag ook gekookt worden: de keuken is van alle gemakken voorzien en de tafel is een echte na-tafeltafel, u snapt?

Netflix-tip: dit huisje is zo knus en gezellig, dat vraagt om nostalgie. Toevallig weten wij dat Free Willy recentelijk aan Netflix is toegevoegd, dus wie doet mee met de trip down memorylane?