Nederland, Amsterdam5 oktober 2018, door Maartje

5 – 14 oktober DSFW: voor je duurzame kledingkast

Nederland, Amsterdam, 5 oktober 2018, door Maartje

5 – 14 oktober DSFW: voor je duurzame kledingkast

Ook dit jaar is het in oktober - van 5 tot 14 is het feest - Dutch Sustainable Fashion Week. Anders dan bij de DFW is het een evenement door heel Nederland verspreid. In Tilburg doen ze het met circulair textiel. In Rotterdam hebben ze speciale vintage collecties van Belgische en Japanse designers als Ann Demeulemeester en Issey Miyake. Hilversum houdt een grote kleding swap. En in Den Haag kun je op Makers Safari. Dus iedereen overal mag mee doen. Het grotere werk vindt dan toch wel weer plaats in Amsterdam en Utrecht. En omdat het complete programma hier beschrijven toch echt te veel lees- en schrijfwerk is, pikken we er enkele leukerdjes uit.

DSFW: True Fashion Collective at Sunday Market

DSFW: True Fashion Collective at Sunday Market

Om maar meteen te beginnen met wat wij – als consument – het leukste vinden. Op zondag 7 oktober is het in Westerpark een verantwoord mode zooitje. Het True Fashion Collective organiseert er volop leuks voor de groenbewuste modeliefhebber. In het Meterhuisje bij – de tot nu toe allermooiste locatie van het rondreizende vintage circus – Emporium of Wonders kun je jezelf weer even herinneren dat er niet altijd nieuwe kleding gekocht hoeft te worden. Neem je kapotte of saaie items mee en deze kunnen on the spot door een kleermaker worden geupcycled. Ook een deel van de Sunday Market is met merken als People Tree, Popupshop Women, House of Mulani en By Signe deze keer extra groen. Afsluiten zou je kunnen doen in het Conscious Café – want je hebt inmiddels ook wel een borrel verdiend – en daar nog wat duurzame accessoires scoren of een kijkje nemen in Lena’s Fashion Library.

(Het prachtige beeld bovenaan en hiernaast is van House of Mulani / Emporium of Wonders)

Fair Fashion Festival

Fair Fashion Festival

Of je nu in het gezellige Utrecht woont of dat het echt weer eens tijd was om te gaan. Op zaterdag 6 oktober krijgt Utrecht een extra groen jasje op het Fair Fashion Festival. Met workshops, lezingen, een shopping route en een Fair Fashion Markt kun je geïnspireerd raken om je looks nog meer te verduurzamen. En combineer dat eco-belangrijk doen dan meteen met een dagje: 10 x het leukste van Utrecht.

KvK Event: Duurzame mode en textiel

KvK Event: Duurzame mode en textiel

Hoewel je bij de term Kamer van Koophandel nu niet echt meteen zult denken “hè gezellig”, vinden we dit toch wel een aanrader. Het KvK Event heeft workshops, verhalen uit de praktijk en lezingen hoe je een duurzaam (mode) concept op de markt moet zetten. Dus stroomt er al een poosje een groene droom door je gestel. Gaan! Misschien is het net dat duwtje in de rug om je eigen merk op te starten. En geef je ons een seintje als het zover is? Dan schrijven wij erover. Wanneer? Oja! Maandag 8 oktober. En natuurlijk is er een netwerkborrel achteraf. Dus go for it!