26 november 2018, door Maartje

5 x pancakes in Amsterdam die je geproefd moet hebben

26 november 2018, door Maartje

5 x pancakes in Amsterdam die je geproefd moet hebben

En wil je nog meer pannenkoeken (wat we heel goed kunnen begrijpen), dan vind je hier een eerder lijstje uit de hoofdstad en hier 32 plekken voor pancakes in heel Nederland. Graag gedaan!

Madam Pancake

Madam Pancake

Er is een new kid in town (of eigenlijk, new madam in town) waar het helemaal draait om pancakes. Madam Pancake heeft de look en feel van een Amerikaanse diner en hier moet je dan ook zijn voor, zoals ze zelf zeggen; “The ultimate American Pancake experience“. Een smal, maar diep restaurant, middenin het Red Light District. Kan dus een beetje toeristisch zijn, maar laat dat je zeker niet afschrikken. De pancakes worden bereidt door chef Mohamed Mahraoui (van Bo Cinq & Pita Queen) en zien er – naast dat ze erg goed smaken – bijna te mooi uit om op te eten (zoals de foto bovenaan dit artikel). Naast pannenkoeken kan je hier trouwens ook een acai bowl eten, of een stuk taart scoren.
madampancake.com

Bar Bukowski

Bar Bukowski

Kenden wij Bar Bukowski eigenlijk voornamelijk als die hele gezellige bar in Oost – waar je ‘s avonds vaak net met een wijntje te veel op uitrolt – zijn we er nu ook achter dat je hier héle lekkere American pancakes kan scoren. In het weekend al om 9u open, kan je dus mooi de ochtend na die avond terug voor pancakes met spek.
barbukowski.nl

Morgan & Mees

Morgan & Mees

Morgan & Mees kennen we natuurlijk al een tijdje. Dit restaurant en hotel vestigde zich in 2014 op de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Nassaukade. Een fijne plek voor lunch en diner (met een Franse slag) maar zeker ook voor een zondagse brunch. En bestel dan de Buttermilk pancakes, met banaan, bosbessen en heel veel maple syrup. Geloof ons, daar ga je geen spijt van krijgen.
morganandmees.com

Bluespoon

Bluespoon

Voor deze wil je even de tijd nemen. Perfect dus wanneer je (in het weekend) zin hebt in een fancy uitgebreide brunch. Bluespoon is namelijk het restaurant van het 5-sterren, door Marcel Wanders ontworpen, Andaz hotel. Je kan hier – zoals een sjiek restaurant betaamd – zelfs kiezen voor twee soorten pancakes (normaal en kokos met banaan). Willen we deze trouwens graag afsluiten met te vermelden dat het diner bij Bluespoon ook een dikke vette aanrader is, want na het ontbijt komt uiteindelijk toch ook weer een keer het avondmaal (waarvoor hier dan direct nog meer tips).
bluespoon-restaurant.nl

Pluk Amsterdam

Pluk Amsterdam

Inmiddels is Pluk alweer twee locaties verder en niet meer weg te denken uit de negen straatjes. Bij Pluk kun je terecht voor ontbijt en lunch (of iets daar tussenin), en voor je misschien-niet-bijster-originele-maar-wel-dankbaar-voor-je-nichtje shoprondje. En de plek schijnt het ook zo goed te doen op je instagram… Al is dat ook niet bijster origineel. Ben je er toch, probeer dan zeker de pancakes met vers fruit. En meem er dan direct ook een vers sapje bij en, mocht je nog plek hebben, een stukje carrot cake. Wat die laatste, die is écht heel goed (net als de pannenkoeken dus, anders mocht Pluk  niet in het lijstje) en reden on it’s own om de meisjes van Pluk het hoofd te bieden.
pluk-amsterdam.com