17 juli 2018, door Maartje

6 x interieurfavorieten (uit ons eigen huis)

17 juli 2018, door Maartje

6 x interieurfavorieten (uit ons eigen huis)

Ja, we zijn veel onderweg maar we zijn - gelukkig - ook veel thuis! Waarvan acte. Zo zag je misschien al op mijn IG voorbij komen. Als reactie daarop veel vragen over het wie-wat-waarvandaan. Bij dezen! 6 interieurfavorieten uit ons eigen huis.

Keeper: Timothy Oulton

Keeper: Timothy Oulton

De reden van dit lijstje? We hebben een nieuwe bank. En hij hang/ zit/ ligt/ staat zo lekker. Bovendien krijg ik meer dan eens de vraag waar we de inboedel van ons huis aanschaften. Het coole hipster antwoord zou natuurlijk zijn ‘dat we het vergaard hebben tijdens allerlei reizen door de jaren heen’, maar dat is natuurlijk bullshit  want veel meer dan de binnenkant van café’s en restaurants zien we al jaren niet als we reizen (oke, en het heerlijke kan-mee-in-de-handbagage-spul). Nee, de waarheid is dat we een aantal vast go to adressen hebben waar we regelmatig inslaan of waar we ons vaker verlekkeren en hopen ooit in te kunnen slaan. Dat laatste was het geval bij Timothy Oulton. Al jaren wilden we een toffe ‘loft stijl’ bank. Zo een waarvan het lijkt dat-ie al jaren mee gaat. En het liefst een die met ons mee kon groeien want never out of style (en voor het gemak: never out of collection). Het antwoord? De shabby van Timothy Oulton. Lees meer hier

One stop shop: Loods 5

One stop shop: Loods 5

De one stop shop waar we altijd meer kopen dan de bedoeling was is met stip Loods 5. Niet bijster origineel misschien maar veel mensen vergeten ‘m misschien. En het is een feit: de helft van ons ons (oke, een derde) kom hier vandaan. Het shop in shop principe, het feit dat er voor iedere portemonnee wat te scoren valt, de eigen collectie, de vriendelijke service… Loods 5 mensen, voor een middagje uit.

Maaaarrrr Sinds kort heeft Loods 5 ook een spikslinternieuwe website!

Vintage: Van Dijk & Co + Neef Louis Design + De Weldaad

Vintage: Van Dijk & Co + Neef Louis Design + De Weldaad

Bewaar die andere zondagmiddag dan voor Amsterdam Noord en top ‘m af op de Noordermarkt voor het betere vintage shoppen. Van Dijk & Co heeft wat mij betreft de allerbeste kasten, van locker tot enorme houten units (die ze ook op maat maken – ideaal), bij Neef Louis scoor je precies die industriele werkbank-wordt-kookeiland en designlamp (snuffelen is scoren)

Design: Morentz

Design: Morentz

Je moet er even voor naar het Brabantse Waalwijk, en – waarschuwing – bereid je voor met een verlanglijst waar je U tegen zegt – maar dan ben je wel beland in de interieurhemel. Eigenaar Matthijs en Co struinen stad en land (buitenland vooral ook) af maar de meest unieke designstukken en pronken daarmee in de ubercoole Waalwijkse showroom. Alles fantastisch (en aan de prijs).

Smoel-gever: The Souks

Smoel-gever: The Souks

Als er een merk is dat ons huis smoel geeft, dan is het The Souks wel. Eigenaresse Sandra pendelt heen en weer tussen Amsterdam en Marrakech en heeft daar haar vaste Mohammed die de mooiste spullen vind én – en dan is het leukst – maakt (oke, laat maken). Kleden in de mooiste kleuren, alles authentiek. Bovendien heeft Sandra een feilloze smaak en een neus voor kwaliteit.

Ook leuk: Sandra mag graag samenwerken en doet dat alleen met de meest creatieve, meest smaakvolle jonge peeps van het land (vind ik). Één van die samenwerkingen resulteerde in Nous Nous, een al even smaakvolle collectie voor de mini. Meer daarover lees je op Bartje, de Junior editie van deze site.

Online: Made.com + Westwing Now

Online: Made.com + Westwing Now

De twee must-go-wegshops voor ieder budget. Westwing, je weet wel, dat is die site waar je snel je aankoop moet doen anders is je item weer pleite, heeft iets nieuws: Westwing Now. Dezelfde mooie collecties maar dan to stay. Dus geen paniek van de rush die je moet ‘nu nu nu bestellen’ heet, maar ‘kijken kijken nog even niet kopen’ eerst. Holla!

(ps. Westwing heeft een knappe binnenkijker gemaakt bij ons thuis! Die zie je hier)

Daarnaast is Made.com ook maar een paar klikken ver weg. Het principe: design voor een kleine prijs, mogelijk gemaakt doordat Made.com geen vaste winkels heeft. Wil je toch voelen en ruiken? Aan het Rokin in Amsterdam zit een enorme showroom. Vanuit daar valt er, na het voelen, meteen te bestellen. De groene bank in onze keuken? Made.com. Het gouden kastje? Made.com.