Griekenland, Mykonos9 maart 2021, door Barts Boekje

8 x de heerlijkste (luxe) adressen op Mykonos

Griekenland, Mykonos, 9 maart 2021, door Barts Boekje

8 x de heerlijkste (luxe) adressen op Mykonos

Het is alom bekend, en daarom gaan we het er nog even over hebben. Mykonos is het Ibiza van Griekenland. Is nou eenmaal gewoon zo. En net als bij Ibiza geldt ook voor Mykonos dat je er heerlijk kunt baden in luxe. Teentje dippen, pootje baden, wijntje nippen. Je kent het wel. En neen neen neen, dan hebben we het niet over beach clubs à la Lindsay Lohan – Hollywood's meest verloren kind (weet je niet waar we het over hebben? Goed zo. Iets met een beach club van Lindsay Lohan op Mykonos dus). Afijn. Waar wilt u zijn op Mykonos? Bij Soho Roc House, Kenshõ Psarou, Noah's Villa, Nammos, Scorpios en Jackie O.

 

Opening juni: Numo Mykonos resort

Opening juni: Numo Mykonos resort

Nog niet geopend, maar wel bijna, en tóch weten we zeker dat dit een lekker plekje wordt: boetiekresort Numo. Gelegen aan de oostkant van Mykonos, in de buurt van het surfersparadijs Kalafita Beach. Het resort bevindt zich in een authentiek Mykonisch gebouw en is geïnspireerd door de witgekalkte huizen uit de jaren 60 en 70, maar dan in een modern jasje gekozen. Zijn we dol op.

Het boetiekresort heeft 27 kamers, en elk van deze kamers (en suites) is even knap. De kleuren gericht op het landschap van het prachtige Mykonos: smaragdgroen en blauwgroen van het Kalafati water, goude tinten van het zand, felle oranje en terracotta kleuren van de zonsondergang. Net zoals het eiland, een plaatje.

Soho Roc House Mykonos

Soho Roc House Mykonos

Soho Roc House Mykonos, van de welbekende SOHO House groep uiteraard, opent zijn deuren op het door ons geliefde Griekse eiland. Het Soho Roc House ligt op een heuvel boven het strand van Paraga, met maar liefst 40 slaapkamers die allemaal très stylish en picture perfect zijn ingericht, een veranda aan het zwembad, een fitnessruimte in de open air, een restaurant en heel veel lounge ruimtes. Een heus moodboard van neo-bohemian musthaves: rotan stoelen, kussens met aardetinten, rieten lampenkappen en nog meer moois. Deze parel ligt op loopafstand van Paradise Beach – waar je alle trending clubs vindt. En als kers op de taart heeft het Soho Roc House zelf ook een heuse social club waar je heerlijk kunt vertoeven!

Kenshõ Psarou Mykonos

Kenshõ Psarou Mykonos

Kijk, hebben we het over Mykonos en hebben we het over baden in luxe, dan nemen we geen halve maatregelen. Dat zou een beetje gek zijn namelijk. Daarom gaan we verder met Kenshõ Mykonos, een vijfsterren boetiek hotel, gelegen aan Psarou strand. Over dat strand: je zult hier het plebs niet snel tegenkomen. Over het hotel: een architectonisch hoogstandje van Egeïsche vormgeving, lokale steen en oud hout. En luxe kamers – 29 om precies te zijn, met prachtige uitzichten. Tuur je dan toch naar de horizon? Dan kan het best zijn dat je een helikopter ziet landen, want de A-sterren van deze wereld (niet echt Lindsay Lohan dus) zijn dol op Psarou beach.

Noah's Villa Mykonos

Noah's Villa Mykonos

En stel, stel nou dat je afgelopen jaar flinke promotie hebt gemaakt, een klapper van een bonus hebt binnen geharkt, de lotto hebt gewonnen of de erfenis van je overgrootoma soldaat wil maken. Nodig dan je vier beste kameraden uit en neem zeil naar Noah’s villa. Deze villa is onderdeel van het minstens zo luxe Kivotos Mykonos hotel, gelegen in een klif tussen de rotsen. Maar het leuke aan de villa van Noah is, is dat ‘ie helemaal voor jou alleen is. Je hebt je eigen strandje, je eigen bubbelbadje, je eigen privé zwembadje, je eigen uitzichtje. Gewoon lekker pûh voor de rest.

Nammos Mykonos

Nammos Mykonos

Maar wij begrijpen ook dat je na al die me-time op je privé strand weer graag onder de mensen wil zijn. Graag naar de jetset wil turen en naar luxe bootjes wil loeren. Pak je zonnehoed, je kekke montuur en hup, op naar Nammos. Want hier komt alles samen: jachtboten á la Saint Tropez en party vibes á la Nikki Beach. Het hoort er gewoon een beetje bij. Zonder Nammos geen Mykonos, dat idee. Je kunt hier verblijven in een van de luxe cabanas of alleen langs hoppen voor een diner, wat bubbels en een teugje waterpijp.

Scorpios Mykonos

Scorpios Mykonos

Heb je het over luxe op Mykonos, dan is Scorpios Beach Club de tip die iedereen je zal geven. Deze strandtent is bij uitstek de meest hippe, de meest luxe en de meest dure hotspot van het eiland. Hierbij mag je denken aan een vleugje Burning Man, een dotje oud Ibiza, een snufje Marokko en een gezonde dosis Griekse oudheid. Kortom: het heeft alle ingrediënten voor een betoverende beleving. Je kijkt uit op de lagunes van Paraga en Kavos en dat zegt je nu misschien nog niet zoveel, maar eenmaal gezien = nooit meer vergeten.

 

Jackie O. Mykonos

Jackie O. Mykonos

Minstens zo iconisch als Scorpios is Jackie O. Op Mykonos. Vernoemd naar – driedubbel dûh – Jackie O., die een frequente gast op het eiland was. En vernoem je je strandtent naar Jackie, dan leg je het latje niet bepaald laag. En daarom pakken ze bij Jackie O. groots uit. Zo kun je er heerlijk loungen aan het zwembad, of aan de baai van het zelfbenoemde super paradise beach. Maar ze pakken vooral uit qua entertainment. Dinner shows met drag queens en flirterige obers, hier kom je geen aandacht tekort.