Nederland, Amsterdam22 december 2022, door Maartje

Afhalen en thuisbezorgen met kerst, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 december 2022, door Maartje

Afhalen en thuisbezorgen met kerst, Amsterdam

Voor sommige mensen is kerst dagenlang in de keuken staan; voor andere is dat de hel. Voor de laatste groep mensen is dit een heel handig lijstje. Voor wie toch geen zin heeft om 's avonds uiteten te gaan óf voor een hoop mensen, familie of vrienden samen te komen: Amsterdamse plekken voor die bezorgen of waar je af kunt halen. Van drie- (of vier- of zes-)gangenmenu's tot eenvoudige, maar o zo lekkere happen. Verwennerij!

 

Om het plaatje af te maken hebben we de beste rode wijnen en het lekkerste gebak en beste patisseriezaken op een rijtje gezet. En natuurlijk mag een goede borrelplank niet ontbreken, we hebben hier onze favoriete traiteurs in Amsterdam onder elkaar gezet. Leest u maar mee.

Visque + Van Katwijk vis-deli

Visque + Van Katwijk vis-deli

Waarom we zo dol zijn op gourmetten of fonduen met kerst? Simpel: omdat je wel even bezig bent en het eetmoment, waar het bij veel mensen toch om draait tijdens kerst, niet 1-2-3 weer voorbij is. Persoonlijk vinden we de after math aan vieze luchtjes in huis niet zo, en zijn we ook niet per se dol op de kleffe vleesjes die van de gourmet komen. Ander idee: een enorme fruit de mer schaal! Dat is nog eens een goed plan, en bij de nieuwe viswinkel Visque in Amsterdam Zuid, van het gelijknamige restaurant daar, bestel je ‘m. Aan de andere kant van de stad? Geen punt: daar doet Van Katwijk vis-deli het eveneens opperbest voor de betere oesters, kreeft, garnalen, gerookte zalm of kaviaar. Overleg even in de winkel hoe je wat mag behandelen (hoe open maken? hoe lang bewaren? hoe serveren? je kent het wel).

Van Katwijk

Visque

GetVoila: sterrenmaaltijd voor thuis

GetVoila: sterrenmaaltijd voor thuis

Top-chefs uit Nederland en Duitsland hebben te gekke kerstmenuboxen samengesteld. Denk aan een vijfgangenmenu van chefkok Onno Kokmeijer. En het beste is, je hoeft je huis niet uit! Zoveel keuzes, zoveel smaken. Of je nu gaat voor die smeuïge gans, een fine-dining experience of een veggie kerstfestijn – ze hebben álles.

De chefs maken alles klaar in hun sterrenrestaurants, het wordt bij jou thuis bezorgd (koel, dus alles blijft vers), en dan volg je gewoon wat simpele instructies. In no time staat er een (Michelin) sterrenmaaltijd op tafel. Dus waarom stressen in de keuken als je gewoon kunt chillen en genieten? Eerlijk gezegd, het is niet alleen een feest voor kerst, maar ook perfect voor andere bijzondere momenten! De boxen zijn te bestellen via de website voor bezorging (in heel Nederland!).

GetVoila

Kerstboxen van Cousine Bezorgt

Kerstboxen van Cousine Bezorgt

De twee Amsterdamse dames van Cousine Bezorgt hebben een top kerstmenu gecreëerd, zodat je thuis kunt genieten van culinaire hoogstandjes zonder te veel in de keuken te hoeven staan. Win-win. Bij dat kerstmenu – met drie- of viergangen- hoort een kerstbox gevuld met vlees en vis óf vega(n) gerechten. Op 24 december is de box op te halen of leveren ze ‘m tot aan je voordeur. Zonder stress én met lekker eten de feestdagen door? Bestel dan één van de kerstdinerboxen van Cousine Bezorgt.

 

NENI's Holiday seasonal special box

NENI's Holiday seasonal special box

We kennen Restaurant Neni in Amsterdam Zuid van de lekkere Oost-Mediterrane keuken en de gezellige plek. Vorig jaar stelde het team van NENI speciaal voor kerst een Holiday Seasonal Special Christmas Box samen. Met verschillende feestelijke gerechten die door de chef waren uitgezocht en gemaakt. Van vega of vegan tot vlees en vis. Voor ieder wat wils. Je hoefde het alleen op te halen en ready to serve!

We hopen dat we dit jaar weer een box kunnen ophalen. Houd hiervoor hun website in de gaten.

NENI

Frank’s Smoke House

Frank’s Smoke House

Al jaren een van onze opperfavortieten tijdens de feestdagen: Frank’s Smoke House in Amsterdam Oost. Al is Frank eigenlijk altijd een goed idee. In zijn Smokehouse, Frank’s Smokehouse dus, is alles op het menu is gerookt, vandaar die naam; Frank’s Smoke House Amsterdam. Een heerlijke plek voor een fijne avond en hét adres waar gasten tijdens feestdagen met alle liefde ontvangen worden voor take-away. No bullshit is het credo en een bovenal lekkere avond het hoofddoel. En dat kan prrrrima thuis als het aan Frank & co ligt. Lees meer

Voor kerst heeft het team van Frank dit jaar zoals gewoonlijk een hele gerookte kalkoen, hertenstoofvlees en zoeteaardappelpuree met kastanjes. Maar de zalm van Frank is eveneens onovertroffen, ook tijdens kerst.

Als we lekker thuis zijn met de kerstdagen, willen we een extra mooie kersttafel. Hoe je dat doet? Doe je zo!

Thuis met Daalder

Thuis met Daalder

Waar begin je in godsnaam met dit heerlijke (en echt niet zo moeilijke) 6-gangen menu van Daalder? Zowel vega’s als carnivoren kunnen hun hart ophalen, want beide menu’s zijn godnondeju-lekker. Wat je zoal kunt verwachten? Tahoe met bospeen en jasmijn, ravioli en risotto. Yum! Het kerstmenu is te bestellen via de website voor bezorging (in heel Nederland!).

naar de slager (Louman-Jordaan, JWO, De Leeuw, De Schuyt...)

naar de slager (Louman-Jordaan, JWO, De Leeuw, De Schuyt...)

Deze ligt zo voor de hand, dat je hem waarschijnlijk om die reden gewoon vergeten was. Wij wel. Maar loop eens binnen bij je (lokale) ambachtelijke slager. De kans is nogal groot dat deze speciaal voor de feestdagen allerlei speciaals heeft ingekocht en voorbereid. Voor op je gourmet, vast en zeker, maar ook ontzettend veel kant en klare lekkernijen. Onze favoriete slagers? Louman-Jordaan, JWO (broodjeszaak en traiteur eigenlijk), De Leeuw, De Schuyt…

O! En zo’n andere no brainer die je juist daarom vaak vergeet maar waar het gewoon heel erg goed is, jaar in jaar uit: Brasserie van Dam.

Sab’s deli

Sab’s deli

Veelvoudig getipt en daardoor durven we Sab en haar deli hier rustig te opperen voor een opperbest (kerst)maal, zelfs zonder dat we Sab haar goodies zelfs proefden. Aan het Scheldeplein in Amsterdam Zuid kun je terecht voor de huislijke gerechten van Sabine Sluis. All year long, en met de feestdagen in het bijzonder. Er zijn verschillende menu’s en waar die uit bestaan, mag je zelf even aan Sabine & co vragen. In het bijzonder gecharmeerd zijn we van de optie dat je zelfs op eerste kerstdag je diner op kunt komen halen, zodat je tweede kerstdag (weer) vers aan de feestdis kan. Hulde!

Sab’s deli

beelden via Sab’s deli

Ciao Bella (en meer traiteurs!)

Ciao Bella (en meer traiteurs!)

Een Italiaanse traiteur die weet wat lekker eten is, dat is Ciao Bella. Er is niet veel keuze (er staan alleen pasta’s/lasagne’s op de kaart), maar wát ze hebben, wil je. Binnen staat een grote vitrine, waar je precies kunt zien hoe (fantastisch) alles eruit ziet. Als je zin hebt in een eenvoudige maaltijd (die je zelf feestelijk maakt met wijn/bubbels/bier), is Ciao Bella het antwoord. Vind je op Prinsengracht 1055. Ciao Bella

Op zoek naar meer traiteurs in 020? Neem hier maar even een kijkje!

Lindenhoff

Lindenhoff

Ben jij dit jaar aan de beurt om een heus kerstdiner op tafel te toveren? Stress? No worries! Met het kerstmenu van Lindenhoff (die boerderij met de lekkerste verse producten) zet je verrukkelijke voor-elk-wat-wils-gerechten op tafel. Je kunt kiezen uit een driegangen diner of een beetje mixen & matchen met al het lekkers.

Teamde Lindenhoff vorig jaar nog met de mannen van restaurant Caron, doen ze het dit jaar met restaurant de Kas. Succes verzekerd!

Al kun je ook een botermalse beef wellington omwikkeld met een duxelles van paddenstoelen en drooggezouten buikspek bestellen. In de ovenschuiven en klaar. Of je kiest voor de wellington van ree van chef Joris Bijdendijk, sowieso ook een goed idee.

Lindenhoff x Kerst

Zin in meer, ook voor na kerst? Snappen we. Bart heeft een heuse lijst aan restaurants in Amsterdam die thuisbezorgen. Smullen!

Europizza

Europizza

Een pizza gaat er altijd wel in, ook met kerst. Maar dan wel een exemplaar dat net iets specialer en feestelijker is dan de standaard margherita. Moet je de pizza’s van Europizza hebben, sowieso een van onze absolute toprestaurants van Amsterdam (en zeer zeker niet alleen voor pizza). Bestellen kan gewoon op de site van Europizza of je schoort een paar exemplaren uit de vriezer van een van de vele Stach locaties in de stad. Everybody happy!