Spanje1 januari 2024, door Isa de Laat

Wat te doen in Alicante? De tips voor bezienswaardigheden

Spanje, 1 januari 2024, door Isa de Laat

Wat te doen in Alicante? De tips voor bezienswaardigheden

Alicante is vele malen leuker dan je dacht, veelzijdiger ook en dankzij de vele typisch Spaanse, smalle straatjes is de oude binnenstad authentieker dan de meeste Spaanse steden. Een heerlijke stad met mooie stranden, kleine straatjes, volop winkels en lekker eten.

Met het vliegtuig vlieg je vanaf Nederland al binnen drie uur naar de stad. Vliegtickets van Amsterdam naar Alicante zijn daarnaast verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Daarom geven we je graag wat tips voor de leukste bezienswaardigheden van het Spaanse Alicante.

Castillo de Santa Bárbara

Castillo de Santa Bárbara

Een van de populairste bezienswaardigheden in Alicante is het ‘Castillo de Santa Bárbara’. Dit gigantische kasteel ligt op een 166 meter hoog gelegen berg naast de kust. Je kunt ‘m niet missen zullen we maar zeggen.

Vanaf deze hoogte heb je een uitzicht over de kustlijn en de stad Alicante waar je u tegen zegt. Het kasteel is al gebouwd in de 9e eeuw en werd tot maar liefst 1962 nog gebruikt als gevangenis. Een kasteel met een bijzondere geschiedenis, mogen we wel stellen.

Je kunt het kasteel wandelend bereiken of tegen een kleine vergoeding met een lift bereiken. De entree van het kasteel is gratis. Een tip dus voor wanneer het nog niet te heet is op de dag.

Struin over de boulevard en de wijk ‘Barrio Santa Cruz’

Struin over de boulevard en de wijk ‘Barrio Santa Cruz’

Feit: een stad wandelend verkennen is het leukste. En een bezoekje aan de boulevard ‘Explanada de España’ kan dan zeker niet aan je vakantie ontbreken. De boulevard ziet er met het betegelde pad en de wuivende palmbomen knap uit.

Ook de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ is een aanrader. In deze wijk zie je de authentieke Spaanse architectuur en weggetjes. De wijk is niet al te toeristisch, waardoor je een goed inkijkje krijgt in de Spaanse cultuur.

Playa del Postiguet

Playa del Postiguet

Alicante ligt natuurlijk aan zee (duh) en dit maakt de stad de ideale plek om ook van een aantal stranddagen te genieten. Een van de populairste stranden van Alicante is ‘Playa del Postiguet’. Het strand ligt aan de rand van de bergtop Benacantil, waar ook de het kasteel ‘Santa Bárbara’ gelegen is (je kunt wel raden waar je vanaf je strandbed uitzicht op hebt).

Verder is het strand vrij groot en kun je er heerlijk een of meerdere dagen van relaxte stranddagen.

Het MACA Museum

Het MACA Museum

Maar ook in de gebouwen van Alicante is genoeg te beleven. Zo kan een bezoekje aan het MACA Museum niet ontbreken tijdens je vakantie naar Alicante. Het museum heeft een grote collectie aan moderne kunst met vele werken van beroemde Spaanse kunstenaars, denk aan: Pablo Picasso, Joan Miró en meer.  Het museum is gelegen in een oude stadswoning die een barokke stijl heeft.